Notícies

16 de març de 2007 - Notes de Premsa

L'atenció als pacients canvia a mesura que s'optimitza l'ús de noves tecnologies

L'atenció als pacients canvia a mesura que s'optimitza l'ús de noves tecnologies

L'Hospital del Mar organitza el curs "The challenge and promise of emerging technologies in healthcare"

Quines tecnologies tindran un impacte significatiu sobre l'assistència sanitària els propers anys? Quines contribuiran a reduir el cost de l'assistència? Quins criteris hauríem de tenir en compte per avaluar l'utilitat de les noves tecnologies, la qualitat de l'assistència i el seu ús òptim?

L'Hospital del Mar, conjuntament amb la John Hopkins University, organitza un curs sobre les noves tecnologies en els serveis sanitaris: "The challenge and promise of emerging technologies in healthcare". El curs l'impartirà la Dra. Molly Coye, fundadora del Health Technology Center i prestigiosa experta en aquest camp. En el curs es presentaran les principals tendències en el desenvolupament tecnològic, així com les implicacions més rellevants per a la planificació i gestió de serveis sanitaris.

 

Les noves tecnologies estan canviant l'atenció al pacient en els hospitals, en l'atenció primària i, fins i tot, en els domicilis dels pacients. Durant els propers deu anys, moltes malalties cròniques que avui són causa de freqüents hospitalitzacions es podran beneficiar d'aquests avenços tecnològics, fins al punt de necessitar menys recursos sanitaris. Tot això succeeix i succeirà gràcies a la convergència de noves tecnologies pel diagnòstic per la imatge, la millora de coneixements i maneix de la informació genètica per tractar pacients, que permetran noves dianes terapèutiques, nous productes farmacèutics, noves vacunes, tractaments a la carta, etc. Aquest canvi, dirigit a milllorar aquesta atenció, comporta reptes importants per a la qualitat i l'ús òptim dels recursos. Aquest curs presentarà les principals tendències en el desenvolupament tecnològic, així com les implicacions més rellevants per a la planificació i gestió de serveis sanitaris. Es presentarà la metodologia per a planificar la introducció de noves tecnologies i quins elements determinaran, en part, l'adopció i generalització d'aquestes tecnologies.

 

Els sistemes de comunicació inalàmbrics, les noves plataformes de comunicació i la telemedicina, obren també tot un món d'oportunitats dirigides a les noves possibilitats diagnòstiques i de monitoratge de pacients, minimitzant, fins i tot, la invasivitat de certes proves diagnòstiques. El curs proporcionarà eines per avaluar els beneficis potencials de les noves tecnologies i per escollir les opcions més efectives en funció de les característiques de l'organització on s'han d'aplicar. S'espera que, en finalitzar el curs, els participants, la majoria Caps de Servei, tot i que també han estat convidats professionals de l'àmbit de la gestió i planificació del sector sanitari de Catalunya, puguin dirigir un procés de planificació i adopció de noves tecnologies.

 

Dra. Molly Coye

La Dra. Molly Coye és doctora en medicina i Màster de Salut Pública per la Universitat John Hopkins. L'any 2000 va fundar el Health Technology Center" (Health Tech), una organització sense ànim de lucre dedicada a l'ensenyament i recerca en l'ús de noves tecnologies per a la promoció de la salut.

 

La Dra. Coye té una àmplia experiència tant en el sector privat com en el sector públic. Ha treballat com a Comissionada de Salut per l'estat de New Jersey i ha estat Directora del Departament de Serveis Sanitaris de l'Estat de California.

 

Actualment és membre de l'Institut de Medicina dels EUA, Presidenta del Comité per l'Accés dels Nens a l'Assegurança i Co-Presidenta del Comité de Seguretat de Dades dels Pacients. La Dra. Coye es membre del Consell d'Administració de l'Associació Americana d'Hospitals i del Programa per l'Ús de Tecnologies Adequades per a la Salut (PATH), una de les organitzacions sense ànim de lucre més importants i creatives que treballen per a la salut internacional. És directora del Consell Directiu de "Aeta Inc" i membre fundador del "California Endowment", la organització filantròpica privada més important de California.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat