Notícies

3 de novembre de 2004 - Notes de Premsa

Primer llibre dedicat exclusivament a la patologia uretro-genital femenina

Un uròleg, un ginecòleg i un expert en patologia cutània genital han posat en comú els seus coneixements en aquest llibre.

El Dr Octavi Arango del Servei d'Urologia de l'Hospital del Mar de Barcelona i el Dr. Miguel Àngel Checa del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, han publicat recentment un llibre, juntament amb el Dr. Enric Peyrí, amb el títol Patologia de la uretra femenina y del vestíbulo vaginal.

 

Es tracta d'un atlas monogràfic que ve a omplir un buit dins la patologia urològica i ginecològica que, fins el moment, es caracteritzava per la manca de referències al respecte a la bibliografia mèdica. Gràcies al treball dels autors, aquesta obra permetrà al metge que la consulti realitzar un enfocament diagnòstic ràpid, pràctic i encertat.

La patologia de la uretra femenina i del introit vaginal és un tema a cavall entre el terreny del ginecòleg i de l'uròleg, i és per aquesta dualitat que de vegades queda desatesa, quan en realitat les dues disciplines hi estan implicades.

 

Aquest llibre estudia els diversos trastorns que afecten la funció sexual femenina, tema que ha deixat de ser tabú els últims anys. La manca de desig sexual, d'excitació, de l'orgasme i els processos dolorosos de l'àrea genital són alguns dels trastorns als quals s'intenta donar una solució adequada en aquesta monografia.

 

Cada capítol està enfocat de manera pràctica i didàctica i queda il·lustrat amb una iconografia molt aclaridora, que és el resultat de més de 20 anys de treball. El llibre recull més de 40 entitats i lesions pròpies de la patologia uretral femenina, aquests trastorns normalment són asimptomàtics i es detecten casualment en les exploracions urològiques o ginecològiques sistemàtiques. Altres vegades sí que presenten símptomes que són tractats amb antibiòtics sense èxit fins que es realitza l'exploració física de la zona i es descobreix la patologia femenina a uretral o vestibular responsable del trastorn.

 

Els temes d'aquesta monografia es divideixen en 7 grups diferents que van des dels processos congènits fins els tumorals passant per les lesions infeccioses, traumàtiques, iatrògenes i les diverses patologies vulvovaginals que poden afectar la uretra femenina. En general, els trastorns uretrals són més comuns en la dona menopàusica i d'edat avançada, especialment els tumors benignes i els trastorns tròfics. En la dona jove, en canvi, es més freqüent la patologia inflamatòria, la síndrome uretral i les lesions iatrògenes.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat