Notícies

8 d'octubre de 2004 - Notes de Premsa

II Neurofòrum Demència

L'exploració Neuropsicològica i funcional de les demències. Avenç en el diagnòstic

Especialistes de l'Hospital del Mar presideixen el Comitè Organitzador d'aquest fòrum, on es presentaran els avenços en el diagnòstic d'aquests trastorns. 

Demà dia 8 d'octubre tindrà lloc a l'Hospital del Mar de Barcelona el II Neurofòrum de Demència, organitzat per l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS). Aquest acte reunirà a la nostra ciutat especialistes en la detecció i tractament de demències.

 

La pèrdua de capacitat mental està prenent cada cop més importància a la nostra societat degut a l'envelliment de la població, la rellevància numèrica de malalts amb aquest trastorn els converteix en un problema sanitari i social de primer ordre.

 

Les demències constitueixen alteracions de les capacitats mentals i impliquen una progressiva pèrdua de l'autonomia de l'individu amb la conseqüent dependència de l'entorn familiar i social. L'objectiu d'aquest fòrum és crear un espai de debat i formació sobre diversos temes neuropsicològics fonamentals en el diagnòstic i tractament de pacients amb demència.

 

El II Neurofòrum Demència compta amb un consell assessor local, nacional i estranger d'alt prestigi i reconeguda trajectòria en l'àmbit de les demències. Es tractaran temes teòrics i pràctics en l'avaluació cognitiva i funcional de les demències i es discutiran els mètodes més recomanables al mitjà clínic general i especialitzat. En primer lloc es presentaran i discutiran els millors test neuropsicològics per a definir l'estat de les capacitats mentals ja que la detecció precoç de la demència és molt important per al seu tractament.

 

S'incidirà especialment en l'estudi dels trastorns de memòria i de les capacitats executives a través de les tècniques més modernes de neuroimatge (RMN, SPECT i PET). Es caracteritzarà neuropsicològicament el trastorn cognitiu lleu (que en molts casos és el primer indici de la demència) juntament amb altres síndromes o entitats clíniques rellevants que són les més comuns com la demència frontotemporal, la malaltia de Parkinson o la demència vascular.

 

Finalment, es presentaran les millors tècniques per l'avaluació dels trastorns psicològics i de comportament dels pacients i els problemes que aquests els hi comporten a la seva vida diària. La depressió, ansietat, deliris i al·lucinacions són comuns en els pacients amb demència i moltes vegades alteren les seves capacitats pel dia a dia, per això és tan important la discussió sobre aspectes teòrics generals de la qualitat de vida d'aquestes persones.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat