Notícies

1 de desembre de 2006 - Informació general

El dia 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la SIDA

El dia 1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la SIDA

"Atura la sida. Tu pots!"

El Dia Mundial de la Sida se celebra, per dinovè any consecutiu, l'1 de desembre de 2006 i té com a lema "Atura la sida. Tu pots!", amb una clara referència a la responsabilitat com a tema principal.

 

A escala mundial, els objectius que s'esperen aconseguir durant el Dia Mundial de la Sida d'enguany són incrementar el compromís dels líders polítics pel que fa a les seves promeses respecte a la sida, donar suport a les organitzacions de la societat civil i generar més consciència i compromís de tothom respecte al problema de la sida arreu del món.

 

La prevenció, el tractament, l'atenció i el suport de les persones que viuen amb el VIH/sida constitueixen els elements d'una resposta eficaç que es reforcen entre si i que han d'integrar-se en un enfocament global de la lluita contra la pandèmia. Per aconseguir-ho, cal assignar-hi els recursos adequats, promoure i protegir tots els drets humans i les llibertats fonamentals lluitant per fer front a l'estigma i a la discriminació, fomentar la igualtat entre els gèneres i enfortir el rol de la dona pel que fa a la prevenció del VIH, promoure més participació de les persones que conviuen amb el VIH, garantir-los l'accés als medicaments i als instruments de prevenció efectius dels quals es disposa i desenvolupar-ne de nous que millorin l'efectivitat preventiva, com ara els microbicides, les vacunes i el tractament preexposició.

 

Si volem invertir el curs de l'epidèmia del VIH cal que les persones, les entitats civils, les institucions i els governs ens comprometem a treballar-hi i ens ajudem mútuament.

 

Aquest Dia és un bon moment perquè tots reafirmem aquest compromís. Tel: 900.21.22.22

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat