Notícies

27 d'octubre de 2006 - Guardons

L'Hospital del Mar i de l'Esperança entre els 20 millors hospitals d'Espanya

L'Hospital del Mar i de l'Esperança entre els 20 millors hospitals d'Espanya

IASIST ha presentat el programa "Top 20: los mejores hospitales"

L'Hospital del Mar i de l'Esperança han quedat en els primers llocs dins el rànquing dels millors hospitals amb especialitats de referència, categoria que inclou aquells hospitals generals i/o universitaris de menys de 600 llits.

 

Els hospitals de l'estudi TOP obtenen un 15% menys de mortalitat, un 11% menys de complicacions, un 4% menys de readmissions i una estada mitjana d'un 11% menor que la resta de centres participants. Murcia, Castella-la Manxa, València i Catalunya són les comunitats que lideren el TOP 20 2006.

En aquesta setena edició han participat de forma voluntària 143 centres de tota Espanya, 27 d'ells privats i la resta, 116, del Sistema Nacional de Salut (SNS).

 

En el grup de grans hospitals de referència regional i nacional, encapçalen la llista l'Hospital Universitari de Son Dureta (Palma de Mallorca), Hospital Universitari de Bellvitge (Hospitalet, Barcelona), Hospital Universitari Vall d'Hebrón (Barcelona) i l'Hospital Universitari de Salamanca.

 

En la categoria d'hospitals amb especialitats de referència, els millors situats han estat l'Hospital del Mar i de l'Esperança (Barcelona), Hospital de Sabadell i Hospital Mútua de Terrasa.

 

Entre els hospitals generals de model "estatutari", és a dir, que provenen de la seguretat social, destaquen l'Hospital Universitari Sant Joan (Alacant), General Universitari José María Morals Messeguer (Múrcia) i el de Cabueñes (Astúries).

 

En el grup de centres de model "laboral" (consorcis, fundacions...) estan l'Asil de Granollers, Maresme-Hospital de Mataró (Barcelona) i La Ribera (València).

 

En el grup dels comarcals destaquen l'Hospital La nostra Senyora del Pardo (Toledo), Lluis Alcanyís (València), Esperit Sant (Barcelona), Palamós de Girona, Hellín (Albacete), General Universitari de Marina Alta (València), Requena (València), Sant Bernabé (Barcelona) i la Fundació Hospital de Calahorra (la Rioja).

 

Pel que fa als privats, els millors classificats són Dexeus (Barcelona), Hospital de la Zarzuela (Madrid), el CARSA de Girona i l'USP Clínica de San José (Madrid).

 

Aquest any s'ha inclòs, a més, una llista TOP d'hospitals en l'àrea del cor i en la distribució per CCAA. Aquest llistat es confecciona segons la proporció d'hospitals TOP sobre centres participants. Encapçala la llista Cantàbria, seguida de Balears, Castella-la Manxa, Madrid, Galícia, Catalunya i València. El Son Dureta (Balears), el Clínic (Madrid), Fundació Jiménez Díaz (Madrid) i Marquès de Valdecilla són alguns dels centres que encapçalen aquest llistat. Aquests Top, que ho són concretament en cirurgia cardíaca, es diferencien de la resta en tant que redueixen en un 47% la mortalitat, en un 20% les infeccions i en un 12% les readmissions.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat