Notícies

15 de setembre de 2006 - Notes de Premsa

Fem més gran el Mar

Fem més gran el Mar

Projecte d'Ampliació de l'Hospital del Mar. Signatura del Conveni de les fases I i II i presentació del projecte

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Barcelona, les dues institucions representades en el Consell d'Administració de l'IMAS, signaran el proper dia 18 de setembre el Conveni que aprova una inversió per import de 42 milions d'euros destinada a finançar les dues primeres fases del Projecte d'Ampliació de l'Hospital del Mar que es desenvoluparan en els propers quatre anys.

A l'acte, presidit per l'Excel·lentíssim Sr. Jordi Hereu, Alcalde de Barcelona, hi assistiran la Hble. Sra. Marina Geli, Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, i l'I·lm. Sr. José Cuervo, President de l'IMAS i Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona.

 

El Mar creix i es desenvolupa amb aquest nou Pla d'Ampliació per donar adequada cobertura a les necessitats sanitàries de la ciutat, els barris i seva població de referència, en el segon gran pla de creixement del centre, després del que va suposar el propiciat pel nomenament d'Hospital Olímpic per als Jocs del 92. Aquest nou Projecte es fa possible gràcies al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya qui, tot subscrivint el Pla econòmic-financer de l'IMAS 2003-2007, fa un important esforç per a donar viabilitat econòmica a l'IMAS i permet aquest impuls als serveis sanitaris de la ciutat de Barcelona.

 

El Pla d'Ampliació preveu les estructures necessàries per a completar la reordenació i reestructuració dels centres de l'IMAS i per a fer front als canvis de la població en els nostres districtes, Ciutat Vella i Sant Martí. Així, amb nous recursos per a la geriatria, oncologia, cirurgia ortopèdica o rehabilitació, refermem els dispositius per a les necessitats de les persones més grans. Amb l'augment dels llits de crítics i la major dotació d'estructures per al servei d'urgències, segon TAC, per a una segona hemodinàmia i per a sales de dilatació i parts, responem primordialment a les exigències que venen donades pel creixement de població a la nostra àrea.

 

El Pla d'Ampliació de l'Hospital del Mar preveu canvis importants en la infrastructura del centre, remodelacions i creació de nous edificis. El projecte és dels arquitectes Pineda i Brullet i està previst que el 2006 s'iniciï la primera fase de les obres, amb l'ampliació d'Urgències i de Radiologia, de la Maternitat, el pont de Nefrologia i amb l'establiment d'instal·lacions per a ubicar els serveis afectats per les obres, com ara Psiquiatria, Hospital de Dia, vestidors, taller i despatxos del Servei d'Oncologia.

 

PROGRAMA DE L'ACTE

09:30 h

Exposició Visita a l'exposició sobre el projecte ubicat al vestíbul de l'Hospital del Mar.

09:40 h

Parlaments i acte de signatura Signatura del conveni a la Sala d'actes Josep Marull.

10:15 h

Presentació del projecte Presentació del pla per part del Conseller Delegat de l'IMAS i l'arquitecte responsable del projecte.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat