Notícies

27 de maig de 2015 - Informació general

L'Hospital del Mar reconegut com a “Centro de Vacunación Internacional Encomendado”

L'Hospital del Mar reconegut com a “Centro de Vacunación Internacional Encomendado”

El Ministeri de Sanitat i Consum ha reconegut l'Hospital del Mar com a "Centro de Vacunación Internacional Encomendado", equiparant-se així als hospitals de la Vall d'Hebron, Bellvitge i Clínic. El reconeixement del centre com un dels pocs de l'Estat que administra vacunes com la febre groga i compagina l'assistència amb la docència i la recerca, dóna un impuls a la Unitat d'Atenció al Viatger de l'Hospital del Mar que es va posar en marxa al 2012 en benefici dels usuaris i de la Institució. Al 2011 neix la idea i la iniciativa per part de Judit Villar, metgessa adjunta del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar i Màster en Salut Internacional per la UAB, i l'estreta col·laboració del Dr. José M. Garcés, cap de Secció de Medicina Interna de l'Hospital del Mar i professor del màster esmentat. Tot això amb el suport del Dr. Adolf Díez, que en aquell moment assumia la responsabilitat de cap de servei de Medicina Interna i Malalties Infeccioses.

Des de l'inici, la Dra. Judit Villar i el Dr. JM Garcés van treballar sobre els requeriments administratius, burocràtics, dotació de mitjans, espais i professionals, així com en l'elaboració de protocols clínics d'administració de vacunes i profilaxi de malària en base als països de destinació perquè la Unitat d'Atenció al Viatger del PSMAR fos reconeguda i acreditada pel Ministeri de Sanitat. En aquesta tasca també s'ha comptat amb l'ajuda del Josep M. Vinué, secretari tècnic del PSMAR, Rocío Ibáñez, directora del Centre Fòrum i Hospital de l'Esperança, Consol Serra, cap del servei de Salut Laboral del PSMAR i Josefina Pi-Sunyer, infermera de Salut Laboral.

Al 2012, el Dr. Garcés i la Dra. Villar van ser acreditats com a experts en Salut Internacional pel Col·legi de Metges de Barcelona i van iniciar el treball assistencial i docent sistemàticament en aquesta Unitat.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat