Notícies

5 de maig de 2015 - Informació general

Assolit el 75% del compliment d'higiene de mans al PSMAR al 2015

Assolit el 75% del compliment d'higiene de mans al PSMAR al 2015

Lliurament dels premis a les Unitats guanyadores del concurs organitzat en el marc de la Jornada Global per a la Higiene de Mans

Als centres del PSMAR, els resultats del compliment de la higiene de mans durant el 2015 estant sent molt satisfactoris, assolint una xifra del 75%, el que representa un augment de l'11% respecte l'any anterior. Any rera any, el Programa d'Infeccions del PSMAR ha aconseguit una millora en els resultats del compliment gràcies a les accions de sensibilització que s'han realitzat des del Programa d'higiene de mans.

Cada 5 de maig se celebra la Jornada Global per a la Higiene de les Mans, que des de 2009 impulsa l’OMS. L'objectiu és conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris, directors i gerents dels centres sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS) mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans. Enguany es fomenta la participació, el compromís i l'apoderament dels pacients. Aquest any l’OMS commemora els deu anys del programa “Una atenció neta és una atenció més segura 2005-2015” i ara és el moment de reflexionar: “Què estàs fent tu per ser part de l’epidèmia social de salvar vides?”

Els centres del PSMAR s'adhereixen a la campanya que porta per lema "La seguretat comença aquí". S'instal·laran punts informatius amb material divulgatiu amb l'objectiu de sensibilitzar de la importància d'una correcta higiene de mans. Durant la jornada, també es projectarà un vídeo realitzat amb la col·laboració de la Unitat de Pediatria de l'Hospital del Mar i els Pallapupas per promoure la importància de la higiene de mans. 

A més, es farà el lliurament dels premis als guanyadors del Concurs que es va organitzar des del Programa de Control d'Infeccions durant el mes d'abril per premiar a les unitats d'hospitalització amb la millor taxa de compliment en el primer moment (abans del contacte amb el pacient) dels 5 moments per a la higiene de mans definits per l’OMS. A continuació podeu consultar els guanyadors dels diferents centres:

Hospital del Mar

  • Unitat de Neonats i UH 50 que han obtingut el mateix percentatge de compliment.

Hospital de l'Esperança

  • Unitat de Pal·liatius i Unitat de Geriatria Aguts (UGA) que també han obtingut el mateix percentatge de compliment.

Centre Fòrum

  • Unitat 2A de Convalescència

Volem felicitar al personal assistencial per la millora en el compliment de la higiene de mans que hem anat assolint als centres del PSMAR.

 

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat