Notícies

11 de novembre de 2014 - Informació general

L'Hospital del Mar acull l'exposició "Psoriasi: la veritat al descobert"

L'Hospital del Mar acull l'exposició

Pacients amb psoriasi descobreixen la seva pell davant de la càmera del prestigiós fotògraf Ralf Tooten

Dimarts 11 de novembre s'inaugura l'exposició de fotografia “Psoriasi: la veritat al descobert” al vestíbul del Campus Universitari Mar, on estarà exposada i oberta al públic fins al dia 23 de novembre. La iniciativa, que ha estat organitzada per Acció Psoriasi en col·laboració amb el laboratori biomèdic Pfizer, s'inaugura a l'Hospital del Mar i, posteriorment, visitarà els hospitals de la Vall d'Hebrón i Clínic. 

L'exposició vol donar a conèixer la realitat de viure amb psoriasi -una malaltia que pateixen més de 170.000 catalans-, per conscienciar a la societat de l'impacte físic i emocional que produeix i reduir, així, els estigmes associats.

L'exposició recull 19 fotografies de pacients amb psoriasi de diferents parts del món que descobreixen la seva pell davant de la càmera del prestigiós fotògraf Ralf Tooten. Aquesta sèrie de retrats íntims i inspiradors estan acompanyats d'històries personals en les quals cada protagonista explica l'experiència de viure amb la malaltia i els reptes a què s'enfronten cada dia.

Segons explica Javier Garrido, vicepresident d'Acció Psoriasi, aquesta exposició vol mostrar a la societat “que darrere de les lesions de psoriasi a la pell hi ha històries i experiències meravelloses i quotidianes amb la malaltia”. Perquè la realitat, segons assenyala Garrido, és que les persones que pateixen psoriasi o artritis psoriásica, tendeixen a ocultar-se als altres, “no només la nostra pell i les nostres lesions per no ser rebutjats, sinó també els nostres sentiments i pors, perquè ens hem acostumat a dissimular la nostra malaltia i el nostre sofriment”.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat