Notícies

28 de juliol de 2006 - Notes de Premsa

Entra en funcionament el nou Centre de Salut El Clot

El centre, que reemplaça l'antic Centre de Salut El Clot, dóna cobertura sanitària a una població de més de 25.000 habitants. La gestió en Salut Mental depèn de l'IAPS

Dijous 27 de juliol de 2006, va entrar en funcionament el nou Centre de Salut El Clot, on l'Equip d'Atenció Primària del Clot prestarà els seus serveis assistencials. El centre, ubicat al carrer Concili de Trento, 25, dóna cobertura sanitària a una població de 26.811 habitants del barri del Clot.

El nou edifici ocupa una superfície total de 2.663 m2. Els espais es distribueixen en 3 plantes: a la planta –1 hi ha el magatzem clínic, l'àrea de personal i els vestidors; a la planta baixa s'ha ubicat la Unitat d'Atenció a l'Usuari, Extraccions, l'Àrea d'atenció continuada, Medicina de Família, Infermeria, Pediatria, Odontologia, Treball Social, Atenció a la salut sexual i reproductiva, Aula Educació Sanitària i Direcció; a la planta 1 es troba Salut Mental (Psiquiatria i Psicologia d'adults i infanto juvenil), sales de grups i Direcció de d'Equip de Salut Mental.

 

El Centre de Salut El Clot compta amb els serveis de medicina general, pediatria, odontologia, programa d'atenció domiciliària, atenció comunitària i activitats preventives, PASSIR i Salut Mental, entre d'altres. El centre està acreditat per a la docència postgrau de l'especialitat de Medicina de Família. L'horari d'atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9 a 20 hores, i els dissabtes, de 9 a 17 hores.

 

L'Equip d'Atenció Primària del Clot està formats per 12 metges de família, 2 residents de Medicina de Família, 3 pediatres, 1 odontòleg, 15 diplomats d'infermeria, 1 treballador social, 1 auxiliars d'infermeria, 8 administratius i 4 zeladors.

 

Pel que fa a l'Equip de Salut Mental del Clot, gestionat per l'Institut de Psiquiatria de l'hospital del Mar, esta format per 6 psiquiatres, 5 psicòlegs, 3 infermeres, 2 treballadors socials i 5 auxiliars administratius.

 

Aquests 69 professionals, que fins ara prestaven els seus serveis a l'antic Centre de Salut del Clot i Salut Mental de Sant Martí, disposaran en aquestes noves instal·lacions d'espais més adequats per oferir millors serveis sanitaris als ciutadans i ciutadanes de la zona.

 

Aquest projecte ha estat possible gràcies als acords de col·laboració i cooperació entre el Servei Català de la Salut, el Consorci Sanitari de Barcelona, l'Institut Català de la Salut i l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària. El govern municipal del Districte de Sant Martí també ha cooperat per fer possible l'obertura del Centre de Salut El Clot.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat