Notícies

Del 11 al 16 de juliol de 2004 - Notes de Premsa

Ultrapath XII. La microscopia electrònica al servei de diagnòstic

Especialistes de l'Hospital del Mar presideixen el Comitè Organitzador del curs.

Aquest curs de microscopia electrònica de transmissió aplicada a les ciències biomèdiques, convocarà prop de 150 persones de 25 països d'arreu del món. 

Aquest esdeveniment reunirà a Barcelona els especialistes més reconeguts en microscopia electrònica, i està organitzat sota els auspicis de la Society for Ultrastructural Pathology, de la qual és representant per Europa el Dr. Josep Lloreta Trull, del Servei de patologia de l'Hospital del Mar, Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS), que alhora presideix el Comitè Organitzador.

 

L'objectiu d'aquest curs és crear un espai de debat sobre les aplicacions actuals i futures de la microscopia electrònica de transmissió, així com les contribucions d'aquesta al diagnòstic i maneig de diferents malalties. La utilitat de la microscopia electrònica de transmissió té un paper fonamental tant en el càncer com en malalties neurològiques, hematològiques o les alteracions metabòliques congènites.

 

La microscopia electrònica és una tècnica d'estudi morfològic d'alta resolució, és a dir, permet estudiar l'estructura fina de la matèria. Així doncs, en el camp de la patologia podem conèixer l'estructura i les alteracions patològiques de les cèl·lules i dels teixits. Les tècniques emprades amb microscopis electrònics, dits així perquè utilitzen electrons com a font de llum, s'apliquen des de mitjans del segle XX, i permeten arribar a un milió d'augments respecte a un microscopi òptic convencional. Ha estat en els darrers temps quan moltes altres tècniques han vingut a complementar o substituir algunes de les seves aplicacions. Tanmateix, encara té un paper decisiu en el diagnòstic i tractament de malalties i, a més, en l'era de la Medicina molecular, el microscopi electrònic troba noves aplicacions en la localització de noves molècules i els canvis que els tractaments produeixen en les cèl·lules malaltes.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat