Notícies

21 de juny de 2004 - Informació general

Incident servei de radioteràpia de l'IMAS

En relació a l'incident succeït el passat 17 de juny al servei de radioteràpia de l'IMAS, ubicat a l'hospital de l'Esperança, la Direcció de l'IMAS vol aclarir les circumstàncies en les que es va produir i les possibles repercussions:

 

Moments abans d'iniciar un tractament de radioteràpia a la sala de l'accelerador linial, dos operaris de manteniment, juntament amb el Cap de Radiofísica del servei, van accedir a l'esmentada sala per tal d'indicar el connector que s'havia de reparar. Un cop indicat el cap de Radiofísica va abandonar la sala i els operaris es van ajupir per observar amb més detall l'esmentat connector. Al ajupir-se van quedar ocults darrera de la taula de tractament i per tant fora del camp visual del circuit de seguretat de TV.

 

Al començar el tractament els operaris es van adonar de que la porta de la sala estava tancada i l'accelerador lineal en funcionament, a l'obrir la porta el dispositiu de seguretat va interrompre la radiació. 19 segons va ser el temps que van romandre a l'interior de la sala mentre començava el tractament del malalt. La dosis de radiació rebuda és de 8 micro sieverts, dosi que des del punt de vista mèdic és totalment irrellevant. A tall d'exemple és tracta d'una dosis inferior a la rebuda en una exploració radiològica toràcica convencional ( radiografia de tòrax). Al tractar-se d'una dosis tant baixa no va ser necessari aplicar cap tipus d'exploració física ni de tractament.

 

En qualsevol cas, desprès de l'incident es va comunicar immediatament al Consejo de Seguridad Nuclear i es va aplicar el protocol establert per aquest organisme per situacions d'aquestes característiques.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat