Notícies

5 de maig de 2014 - Informació general

La resistència als antimicrobians, el compromís de l'OMS en la Jornada Global per a la higiene de mans

La resistència als antimicrobians, el compromís de l'OMS en la Jornada Global per a la higiene de mans

Des del 2009, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) s'ha compromès en un important moviment a través de la iniciativa "Salva vides: renta't les mans", fent una crida mundial als centres sanitaris per a millorar la implicació dels seus professionals i usuaris en la higiene de mans. La resposta ha estat l'adhesió de 5.000 hospitals i centres de salut de 127 països. La crida per a l'any 2014 se centra en el paper de la higiene de mans a l'hora de reduir la propagació de la resistència als antimicrobians (RAM). 

La resistència als antimicrobians (RAM) consitueix una preocupació global i per aquest motiu, l'OMS l'ha escollit com a lema de la campanya de la VI Jornada Global de la Higiene de mans. La RAM es deu, en part, a l'aparició, a l'augment substancial i a la difusió de bacteris resistents als antibiòtics en els centres sanitaris.

Cada any, amb motiu de la celebració de la Jornada global per a la higiene de mans que se celebra el 5 de maig, els centres sanitaris del Sistema Nacional de Salut (SNS) preparen activitats per a sensibilitzar a professionals i ciutadans de la importància de la higiene de mans per a prevenir les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària. Els centres del PSMAR s'adhereixen a la campanya i instal·laran punts informatius amb material divulgatiu amb l'objectiu de sensibilitzar de la importància d'una correcta higiene de mans.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat