Notícies

5 de març de 2014 - Notes de Premsa

Barcelona Breast Meeting 2014

Barcelona Breast Meeting 2014

Durant el curs es presentarà per primer cop a Europa una tècnica de reconstrucció mamària innovadora que consisteix en l’aprofitament de teixit de la part alta de l’abdomen del pacient

Amb el lema “A la recerca de l’excel·lència en la cirurgia de mama: compartir experiència i construir coneixement” el Servei de Cirurgia de Sant Pau i el Mar organitza del 5 al 7 de març el BARCELONA BREAST MEETING 2014, on més de 30 professors experts d’arreu del món, juntament amb més de 300 especialistes discutiran nous avenços sobre cirurgia oncoplàstica, reparadora i estètica de mama (Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau, carrer Sant Quintí, 89, 08041 Barcelona).

Durant el BBM 2014 es presentarà per primera vegada a Europa una nova tècnica de reconstrucció mamària que consisteix en l’aprofitament de l’excés de teixit de la part alta abdominal sense necessitat de microcirurgia ni tècniques d’alta complexitat complementada amb la transferència de greix i de cèl·lules mare per recrear una altra mama amb la mínima morbilitat per a la pacient i fins i tot produint un benefici estètic. Aquesta tècnica serà realitzada en directe pel professor Roger Khouri del Miami Breast Center juntament amb la Dra. Gemma Pons del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de Sant Pau.

El Barcelona Breast Meeting 2014 consistirà en ponències, cirurgies en directe i sessions de treball on es presentaran les tècniques més actuals en cirurgia de mama per optimitzar resultats, reduir complicacions i promoure més recerca i desenvolupament en aquesta àrea de la cirurgia plàstica.

Barcelona Breast Meeting compta amb el suport de la SECPRE (Sociedad Española de Cirugía Plástica Reparadora y Estética), la SESPM (Sociedad Española de Senología y Patología Mamaria) i EURAPS (The European Association of Plastic Surgeons

III Conferència Europea del Tractament del Limfedema

Dimecres 5 de març, en el marc del BBM 2014, tindrà lloc la III Conferència europea del tractament del limfedema que reunirà tots els grups mèdics del món que tracten aquesta malaltia amb l’objectiu d’unificar les indicacions de les diferents tècniques per definir el tractament ideal per a cada pacient que pateix aquesta malaltia tan invalidant.

Fins ara hi ha molts pocs grups d’especialistes que tractin aquesta malaltia i treballen de forma aïllada. Durant la conferència es vol compartir el coneixement dels professionals, recollir dades de pacients i resultats dels tractaments segons l’aplicació de diferents tècniques i promoure la recerca multicèntrica en el tractament d’aquesta malaltia.

Sant Pau és el centre europeu amb major experiència en el tractament del limfedema i ha definit amb la seva experiència la tècnica quirúrgica combinada. Aquesta és la tècnica que quasi la totalitat de centres del món que tracten aquesta malaltia apliquen als seus pacients.

Durant la III Conferència Europea del Tractament del Linfedema es presentarà una tècnica molt nova per tractar el limfedema extrem. Els pacients que el pateixen no es poden beneficiar de les tècniques reconstructives microquirúrgiques.

La tècnica que es presenta ha estat desenvolupada pel professor Hâkan Bronson de la Universitat de Malmo (Suècia) i la presentarà als assistents al curs amb una cirurgia en directe durant la conferència.

En aquest sentit Sant Pau aposta per la innovació a través de l’adquisició de l’escàner més avançat per al diagnòstic i la planificació quirúrgica del limfedema.

El Servei de Cirurgia Plàstica de l'Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar

El Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital del Mar és un dels serveis hospitalaris de tot Europa amb més experiència en microcirurgia, i es troba entre els més destacats de tot el món. Això ha permès que l’equip d’aquest servei realitzi aquestes tècniques microquirúrgiques que es van iniciar a finals de la dècada dels 90 al Japó.

Aquest Servei és pioner en l’aplicació de les tècniques més avantguardistes en la reconstrucció mamària, entre elles, la reconstrucció mitjançant teixit propi (autòleg) de la pacient i el tractament quirúrgic del limfedema.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat