Notícies

7 de novembre de 2013 - Informació general

Dia Internacional de la Física Mèdica

Dia Internacional de la Física Mèdica

El dia 7 de novembre es celebra el Dia Internacional de la Física Mèdica, data en què es commemora el naixement de Marie Sklodowska-Curie l’any 1867 a Polònia. Coneguda com a Madamme Curie, és considerada una de les figures més transcendentals de la física moderna per la seva contribució al descobriment i l’estudi de la radioactivitat i les radiacions ionitzants.

La Física Mèdica és una especialitat de la Física en la qual s’apliquen els seus mètodes a les Ciències de la Salut, i desenvolupa una important funció en l’assistència sanitària, la investigació biomèdica i la prevenció. Es podria considerar com el camp de la Física amb una influència més gran sobre la salut de les persones, ja que incideix de forma directa en l’atenció mèdica.

En el nostre país la Física Mèdica s’emmarca professionalment dins d’una especialitat sanitària anomenada Radiofísica Hospitalària. Les seves tasques abasten un ampli camp de coneixement que comença per les radiacions ionitzants i continua per la ressonància magnètica nuclear, els ultrasons, l’electromedicina, la imatge, la biofísica i la bioenginyeria.

Concretament, en el Parc de Salut MAR els Radiofísics Hospitalaris desenvolupen la seva activitat als serveis de Protecció Radiològica i d’Oncologia Radioteràpica. Les seves principals funcions són la planificació, aplicació i investigació de les tècniques i procediments utilitzats per la física de radiacions, el control de qualitat d’equips i instal·lacions i la seguretat radiològica durant la seva utilització, així com la docència.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat