Notícies

20 de juny de 2006 - Notes de Premsa

El Professor Miguel López-Botet, un dels científics més referents del nostre país, nou director de l'IMIM

El Professor Miguel López-Botet, un dels científics més referents del nostre país, nou director de l'IMIM

Fruit d'un procés de selecció internacional i innovador, un dels científics més citats en el camp de la biomedicina, s'incorpora com nou director de Recerca de l'IMAS i director de l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica

El passat dimecres 14 de juny, el Comitè de Selecció del Director de l'IMIM va acordar proposar la designació del Professor Miguel López-Botet com a nou Director de Recerca de l'IMAS i Director de l'IMIM. Amb aquesta incorporació es dóna un pas endavant en el procés de desenvolupar un nou marc de recerca a l'IMAS, que pretén cohesionar fortament l'IMIM i l'Hospital del Mar i contribuir al creixement del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB).

El Professor Miguel López-Botet

 

El Professor Miguel López-Botet és actualment catedràtic d'immunologia i director de la Unitat de Recerca en Immunopatologia Molecular del departament de Ciències Experimentals i de la Salut de la Universitat Pompeu Fabra. Es va llicenciar en Medicina a la Universitat de València i es va titular com especialista en Immunologia a l'Hospital Clínica Puerta de Hierro de Madrid. Després de realitzar una estada postdoctoral al Ludwig Institute for Cancer Research de Lausana es va incorporar a l'Hospital Universitari La Princesa de Madrid on durant el període 1985-2000 va treballar com a consultor en immunologia i professor associat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid. L'any 2000 es va incorporar a la Universitat Pompeu Fabra on va ser un dels fundadors dels estudis de Biologia Humana. El Professor López-Botet és un destacat investigador en el camp de la immunologia en el que ha fet contribucions rellevants sobre els mecanismes de regulació de la resposta immunològica innata i especialment en la caracterització del repertori de receptors cel·lulars NK. Fins a l'actualitat ha publicat més de 120 treballs originals de recerca alguns del quals han rebut un nombre molt elevat de cites i ha dirigit un elevat nombre de tesis doctorals.

 

El professor López-Botet està entre els científics més citats d'Espanya en el camp de la biomedicina. De la seva experiència en el camp de la gestió de la recerca cal destacar que ha estat President de la Comissió de Recerca de l'Hospital Universitari de la Princesa en els períodes 1988-91 i 1996-98 i Director del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut a la Universitat Pompeu Fabra en el període 2002-04. Actualment és President de la Sociedad Española de Immunologia i de la Society for Natural Immunity.

 

Cercar director per a la recerca

 

El professor Miguel López-Botet ha estat designat nou Director de l'IMIM després d'un procés extern de selecció amb difusió internacional i al qual es van presentar més de 30 persones. Després de la recepció de currículums, la definició inicial dels candidats i les proves de selecció convencionals, l'IMIM i l'Hospital del Mar, a través d'un Comitè sobre Estratègia de Recerca, han establert els criteris per a un nou model de recerca. El procés de selecció dels candidats finalistes ha estat sotmès a la consideració d'un Comitè Assessor Extern de composició internacional presidit pel Professor Anthony Newman-Taylor, Director del National Heart and Lung Institute del Regne Unit, i que ha comptat amb destacades personalitats científiques. Aquests finalistes han realitzat una presentació sobre les seves línies de recerca i la visió estratègica de la nova etapa de recerca a l'IMAS.

 

Amb la incorporació, prevista per la propera tardor, del Professor Lòpez-Botet com a Director de l'IMIM es dóna un pas endavant en el procés de desenvolupar un nou marc de recerca a l'IMAS el qual ha de permetre millorar substancialment la qualitat i el nivell d'excel·lència de la recerca, cohesionar fortament l'IMIM i l'Hospital del Mar i contribuir de forma rellevant al creixement del PRBB.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat