Notícies

4 de setembre de 2013 - Informació general

El Dr. Joaquim Gea presideix el Congrés Europeu de Respiratori que se celebra a Barcelona

El Dr. Joaquim Gea presideix el Congrés Europeu de Respiratori que se celebra a Barcelona

Del 7 a l’11 de setembre se celebrarà a Barcelona el congrés anual de l'European Respiratory Society (ERS), la reunió més important i nombrosa a nivell mundial de científics, metges especialistes, i altres professionals de la salut relacionats amb la medicina respiratòria. El Dr. Joaquim Gea, cap del Servei de Pneumologia de l’Hospital del Mar i coordinador del grup de miogènesi, inflamació i funció muscular de l’IMIM, és el president de l’edició d’enguany i la Dra. Judith Garcia-Aymerich, investigadora del CREAL, n’és la co- presidenta.

El congrés reunirà més de 20.000 congressistes de tot el món amb l’objectiu d’intercanviar coneixements i posar-se al dia en els principals avenços en medicina respiratòria.

Es presentaran més de 4.200 treballs en els camps de la tuberculosi, la MPOC, el càncer de pulmó, l'asma, les pneumònies i les apnees del son. A més de proporcionar notícies sobre els nous mètodes per deixar de fumar, com els cigarrets electrònics, i els avenços en la cura a distància dels pacients respiratoris amb tècniques de telemedicina. De tots aquests treballs, uns 250 procedeixen del nostre propi país, i sobretot en l'àrea de Barcelona on es troben nombrosos grups que són referència internacional en les malalties pulmonars.

En el congrés es presentarà un treball pioner desenvolupat a l'Hospital del Mar, el primer estudi a nivell mundial sobre les diferències en l’afectació muscular i cardiovascular derivada de la MPOC a la dona.

D'altra banda, en els primers dies del congrés (6 i 7 de setembre), i en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona i el Club de Futbol Barcelona, s'ha organitzat un acte obert al públic a la Plaça de la Universitat (Marcar un gol per la salut pulmonar) , on més de 20 professionals sanitaris oferiran gratis proves de funció pulmonar i de capacitat d'exercici i donaran consells sobre com deixar de fumar i mantenir uns pulmons sans. Els visitants també tindran l'oportunitat de provar les seves habilitats futbolístiques en anotar un gol per a la salut pulmonar i diversos jugadors dels equips del Barça visitaran també les instal·lacions.

L’anterior edició, el passat mes de setembre a Viena, va finalitzar amb un total de 18.240 inscrits, 388 sessions científiques, i 30 evening symposiums, mantenint-la com la reunió respiratòria més gran a nivell mundial.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat