Notícies

6 de març de 2013 - Informació general

El servei mancomunat de Cirurgia Toràcica dels hospitals del Mar, Sant Pau i Mútua de Terrassa iniciativa destacada pel Pla de Salut de Catalunya 2011-2015

El servei mancomunat de Cirurgia Toràcica dels hospitals del Mar, Sant Pau i Mútua de Terrassa iniciativa destacada pel Pla de Salut de Catalunya 2011-2015

El Departament de Salut l'ha destacat com iniciativa capdavantera en l'increment de l'activitat i millora de la sostenibilitat i ha elaborat un vídeo per a difondre'l a través del seu Canal de Salut.

Els hospitals del Mar, Sant Pau i Mútua de Terrassa van dissenyar una aliança estratègica en una activitat quirúrgica d'alta complexitat, com ho és la cirurgia toràcica, que persegueix millorar l'eficiència, eficàcia i qualitat en els àmbits assistencials, docents i investigadors. El projecte ha estat liderat pels professionals implicats i per les institucions atenent particularment a dos aspectes: la sostenibilitat que exigeix el marc econòmic actual i la necessitat d’obtenir un volum d’activitat que permeti acumular experiència, millorar la qualitat del servei i adquirir una posició competitiva en les diferents competències de l’especialitat, principalment el tractament del càncer de pulmó. 

El nou servei, dirigit pel Dr. Josep Belda, abasta gairebé 2 milions d'habitants i l'àmbit territorial d'actuació comprèn la zona del Vallès, l'àrea de referència dels hospitals del Mar i Sant Pau i d'altres zones del nord de Catalunya i Andorra.

Amb aquesta iniciativa també s'ha millorat la cartera de serveis de cada hospital, s'ha fomentat el desenvolupament professional dels metges que exerceixen l'activitat a les tres institucions i ha permès tutelar les activitats d'investigació i docència.

El Departament de Salut elabora periòdicament el Pla de salut, que és l'instrument indicatiu i marc de referència per a totes les actuacions públiques en matèria de salut, en l'àmbit de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d'un document estratègic que articula la reforma del sistema sanitari català sobre tres eixos d'acció per tal de donar resposta a les noves necessitats socials: l'abordatge de les malalties més comunes, l'atenció integral als pacients crònics i la modernització organitzativa. El Departament de Salut ha destacat el servei mancomunat com iniciativa capdavantera en les àrees "Un sistema integrat més resolutiu des dels primers nivells i al territori" i "Un sistema de més qualitat i equitat en l'alta especialització" i ha elaborat un vídeo per a difondre'l a través del seu Canal de Salut.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat