Notícies

14 de novembre de 2012 - Informació general

Josep Maria Via: "Com més t’allunyes del model ICS, més alta és l’eficiència i millors són els resultats”

Josep Maria Via:

Josep Maria Via, president del Parc de Salut MAR, aporta aquesta reflexió en una taula rodona de la jornada sobre governança de les institucions proveïdores de serveis de salut a Catalunya, organitzada pel Consorci Sanitari i Social (CSC), en la que ha participat com a moderador.

La Generalitat de Catalunya és l'única administració que ha fet públiques dades assistencials i d'eficiència dels centres sanitaris a través de la central de resultats. En aquest sentit, Josep Maria Via ha recordat que d'aquestes se'n pot deduir que "com més t'allunyis del model ICS, més alta és l'eficiència i millors són els resultats". En un article publicat recentment al butlletí de La Unió Catalana d'Hospitals, Josep Maria Via les analitza exhaustivament i assenyala que "es fa prou evident tant la superioritat del model concertat sobre el vetust ICS com, dintre del model concertat, els millors resultats de les entitats privades sense ànim de lucre sobre les empreses públiques i consorcis (EPIC)".

Per Josep Maria Via, els resultats presentats fan evident que "com més autonomia de gestió i menys sistemes de control administratiu, millors resultats de gestió."

Els professors Vicente Ortún (UPF) i Francisco Longo (ESADE) que van participar en la taula també aposten per una reforma del model sanitari, que implica una modernització no només del sistema de salut, sinó del conjunt de la societat i del sistema polític.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat