Notícies

28 d'abril de 2006 - Notes de Premsa

Setanta-vuit oncòlegs especialitzats en el càncer de mama debaten, reflexionen i aprofundeixen entorn aquells temes d'orientació clínica més controvertits en la matèria

"Cara a cara con el cáncer de mama"

El proppassat 31 de març de 2006 va tenir lloc a Guitiriz, Galícia, la Sessió – Debat "Cara a cara con el cáncer de mama", coordinada pel Dr. Ignasi Tusquets del servei d'oncologia de l'Hospital del Mar i la Dra. Laura García Estévez de la Fundació Jiménez Díaz. La jornada va comptar amb el recolzament del GEICAM (Grupo Español de Investigación en Cáncer de Mama) i la SEOM (Sociedad Española de Oncología Médica).

Setanta-vuit oncòlegs especialitzats en el càncer de mama van debatre, reflexionar i aprofundir entorn aquells temes d'orientació clínica més controvertits en la matèria. Se sol·licitava l'opinió dels participants, tant la prèvia com la posterior a la realització de les discussions, tot observant que aquest intercanvi de coneixements propiciava modificacions en les seves concepcions.

 

Exemples d'alguns dels temes que es varen tractar serien la idoneïtat o no d'indicar la supressió ovàrica en dones amb càncer de mama premenopàusiques després d'haver rebut quimioteràpia adjuvant i/o l'aconsellar o no l'embaràs en dones que han rebut tractament per al càncer de mama. Un darrer debat, amb resultats significatius, s'organitzà entorn a si totes les pacients que sobre-expressen HER2 han de rebre o no trastuzumab adjuvant, anticòs monoclonal que afegit a la quimioteràpia adjuvant provoca una reducció en el risc de recaiguda en aquests casos específics.

 

L'èxit i el ressò obtinguts amb aquesta experiència, arrel dels temes tractats, la metodologia de treball emprada i els resultats obtinguts, ha propiciat la voluntat de celebrar-la cada dos anys i garantir, així, la seva continuïtat.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat