Notícies

1 d'agost de 2012 - Informació general

S'inicia l’aplicació del copagament dels medicaments

S'inicia l’aplicació del copagament dels medicaments

Fem la salut sostenible per a tothom

L’1 de juliol, va entrar en vigor el nou model d’aportació econòmica, en funció de la renda, que s’aplica sobre els medicaments adquirits amb recepta del CatSalut. Malgrat el nou copagament estatal, el CatSalut ha establert un període transitori de 3 mesos fins que els sistemes d’informació s’hagin adaptat a la nova situació i assegurar, així, que els ciutadans no paguin més del que els correspongui d’acord amb els percentatges i límits establerts.

Per tant, les aportacions pendents dels medicaments dispensats en aquest període s’hauran de començar a abonar a partir del mes de setembre. Cada vegada que en aquest període es dispensi un medicament a la farmàcia, hi haurà la informació d’aquest procediment transitori en el tiquet de caixa.

A partir de l’1 d’agost, les oficines de farmàcia ja estaran preparades per aplicar el copagament dels medicaments a tothom excepte als pensionistes, per tant, quan hi retireu un medicament, ja haureu d’abonar l’aportació econòmica d’acord amb el percentatge que us correspon.

A partir del mes de setembre, tots els ciutadans ja hauran d’abonar, a qualsevol farmàcia, els imports del copagament pendent dels medicaments ja retirats el mes de juliol. En el cas dels pensionistes, les quantitats a pagar no superaran en cap cas, el límit màxim mensual que tenen assignat.

A partir del mes d’octubre les oficines de farmàcia ja estaran preparades per aplicar el copagament dels medicaments també als pensionistes; per tant, quan hi retireu un medicament ja haureu d’abonar l’aportació econòmica que us correspon

Per a més informació, podeu consultar el banner informatiu de la intranet i del web.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat