Notícies

26 i 27 d'abril de 2006 - Notes de Premsa

III Curs sobre Asma a la Infància

L'Hospital del Mar organitza la tercera edició del curs sobre patologia respiratòria i alergològica

Durant els dies 26 i 27 d'abril tindrà lloc a l'Hospital del Mar la tercera edició del curs sobre patologia respiratòria i alergològica, organitzat per membres de la Unitat de Pneumologia i Alèrgia Pediàtrica i del Servei de Pediatria de l'Hospital del Mar de Barcelona. El III Curs sobre Asma a la infància està dirigit a i compartit amb tots els pediatres, infermeres i metges generals que assisteixen a nens amb clínica o diagnòstic d'asma, especialment, si treballen a l'Atenció Primària.

A la primera taula rodona d'aquest any es discutirà sobre les controvèrsies en el tractament farmacològic de manteniment de l'asma. Després, s'abordaran les estratègies de tractament farmacològic del tabaquisme, així com les estratègies de prevenció a l'exposició passiva al fum de tabac. D'altra banda, la radiologia en el nen amb sibilàncies, les seves indicacions i la interpretació de les seves troballes serà un altre dels aspectes que es tractarà en el curs. A més, s'exposaran les novetats en l'epidemiologia de l'asma en el nostre entorn. Finalment, es presentarà el Consens de Tractament de l'Asma, elaborat conjuntament per les societats científiques d'Immunologia Clínica i Alèrgia Pediàtrica (SEICAP) i de Pneumologia Pediàtrica (SENP) o la Guia per pares fumadors de nens asmàtics elaborada pels organitzadors d'aquest curs.

 

Certament, a l'actualitat, existeix una àmplia oferta de reunions sobre el tema, però encara són escassos els encontres en els què es resumeixi la base teòrica i real de l'epidemiologia, el diagnòstic i el tractament de l'asma a la infància, es practiquin simulacions de la realitat de les diverses tècniques diagnòstiques i terapèutiques de les que es disposa actualment i, per últim, es presentin de primera mà, línies d'investigació actuals quant a etiopatogènia. Així doncs, ASMA MAR III pretén seguir sent una reunió científica pràctica i actualitzada, que reuneixi a aquells professionals preocupats per la salut respiratòria de la infància.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat