Notícies

5 de maig de 2011 - Informació general

La higiene de mans redueix entre el 20 i el 40% de les infeccions intrahospitalàries

La higiene de mans redueix entre el 20 i el 40% de les infeccions intrahospitalàries

IV Jornada global per a la higiene de mans

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) s'ha compromès en un important moviment a través de la iniciativa "Salva vides: renta't les mans", fent una crida mundial als centres sanitaris per a millorar l'adhesió dels seus professionals i usuaris en la higiene de mans.

La higiene de mans és una de les principals mesures per a reduir les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària i aquesta iniciativa de la OMS, basada en l'evidència, pretén establir un compromís prioritari amb la seguretat del pacient.

En els països desenvolupats, les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària afecten entre el 5 i el 10% dels ingressos aguts, causant un augment de l'estada hospitalària, incrementant els costos assistencials i posant en risc la seguretat dels pacients. La higiene de mans és el procediment més eficaç i econòmic per a la prevenció i control d'aquest tipus d'infeccions. Segons dades publicades per la OMS, s'ha demostrat que amb una correcta higiene de les mans es podrien reduir entre el 20 i el 40% de les infeccions creuades intrahospitalàries.

Amb motiu de la IV Jornada global per a la higiene de mans que se celebra el 5 de maig, els centres sanitaris del Sistema Nacional de Salut (SNS) preparen activitats per a sensibilitzar a professionals i ciutadans de la importància de la higiene de mans per a prevenir les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària. L'Hospital del Mar, l'Hospital de l'Esperança i el Centre Fòrum s'adhereixen a la campanya sota el lema "Mans netes, mans segures" projectant un vídeo que va ser realitzat l'any passat amb la participació de professionals dels diferents centres del PSMAR. També s'instal·laran punts informatius amb material divulgatiu amb l'objectiu de sensibilitzar de la importància d'una correcta higiene de mans.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat