Notícies

29 de març de 2006 - Informació general

El Servei de Digestologia ja disposa de la Càpsula Endoscòpica

Una nova tècnica endoscòpica permet la visualització de grans parts del tracte digestiu de difícil accés

Es tracta d'una nova tècnica endoscòpica, que mitjançant una càpsula electrònica i un sistema de lectura informatitzada permet la visualització de grans parts del tracte digestiu fins ara de difícil accés a l'endoscòpia com és l'intestí prim.

Actualment, aquesta tècnica té unes indicacions concretes com és l'estudi d'hemorràgies digestives d'origen ocult o fosc, no diagnosticades amb tècniques endoscòpiques estàndards, així com el diagnòstic de patologies d'intestí prim tals com l'enfermetat de Crohn o tuberculosi, i tumors de jejú o ileon, o l'estudi d'anèmies ferropèniques no filiades amb altres tècniques diagnòstiques.

 

No obstant això, es tracta d'una tecnologia de cost molt elevat i que, de moment, paga directament la institució no l'ICs. És per aquest motiu que, i d'acord amb la Direcció Mèdica, hem limitat el nombre d'exploracions anuals a realitzar. Les peticions de possibles candidats s'han de dirigir al servei de Digestiu, a l'atenció del Dr. Bory, a fi d'avaluar la indicació correcta i la seva autorització o no. Preguem no s'informi al pacient que se li realitzarà tal exploració fins que no estigui autoritzada. Si es considera que no compleix els requisits, s'informarà al metge que l'ha sol·licitat a tal efecte.

 

La interpretació d'aquesta exploració, que és llarga i complexa, la realitzarà el Dr. Agustín Seoane, metge adjunt d'Endoscòpia Digestiva.

 

És una excel·lent notícia la incorporació d'aquestes tècniques realment noves i de les quals, de moment, només disposen els Hospital Clínic, Sant Pau i recentment Vall d'Hebró, a més d'alguna clínica privada. 

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat