Notícies

23 de març de 2012 - Informació general

Josep Maria Via planteja les claus per a recuperar el model sanitari català

Josep Maria Via planteja les claus per a recuperar el model sanitari català

En diverses col·laboracions en destacats mitjans de comunicació, Josep Maria Via adverteix la necessitat de rescatar el model sanitari català per tal de resoldre els principals problemes de la sanitat pública del país.

Josep Maria Via reivindica l’autonomia de gestió pels consorcis sanitaris públics i avisa que l’increment de la fiscalització per part del Govern, posa en qüestió el mateix model, format per altra part, per un important nombre de consorcis. Considera que els instruments de control clàssics de l’Administració són un impediment per a la modernització del sistema. En aquest sentit, tot i defensant la necessitat de mecanismes de control i transparència, Josep Maria Via proposa aplicar la gestió empresarial com a element imprescindible per a millorar la productivitat, la qualitat i la sostenibilitat del sistema sanitari català.

Per aprofundir en aquestes i altres qüestions, adjuntem els articles i entrevistes d’en Josep Maria Via publicades en el darrer mes en els principals diaris del país.

Josep Maria Via és president del Parc de Salut MAR i membre del consell assessor del President de la Generalitat de Catalunya per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat