Notícies

2 de març de 2012 - Informació general

El sistema RGS de tele-rehabilitació a domicili, seleccionat com a finalista en la categoria“sanitat del futur” de la convocatòria Pasion>ie

El sistema RGS de tele-rehabilitació a domicili, seleccionat com a finalista en la categoria“sanitat del futur” de la convocatòria Pasion>ie

Accenture España i l'escola de negocis IE Business School han posat en marxa la I Edición Pasion>ie, una iniciativa pionera que promou la innovació i l'emprenedoria vinculant investigadors i empreses per tal que treballin conjuntament en el desenvolupament de projectes que contribueixin al desenvolupament econòmic i social. Per aquesta primera edició s'han escollit tres àrees preferents: la ciutat del futur, la sanitat del futur i la distribució comercial del futur.

El projecte Rehabilitation Gaming System (RGS), una eina de realitat virtual orientada a la rehabilitació motora de les extremitats superiors de persones afectades de diferents graus de dèficits neurològics, està coordinat pel grup de recerca SPECS de la Universitat Pompeu Fabra, en col·laboració amb l’Hospital del Mar, l’Hospital de l’Esperança, la Vall d’Hebron, la Universitat HenrichHeine, Guger Technologies OEG, TMotion i la Fundació TicSalut. Aquest grup ha treballat sota la premissa que una aplicació lúdica de realitat virtual pot contribuir a la millora en la recuperació de la mobilitat dels pacients afectats d’ictus.

Paral·lelament al projecte RGS l’Hospital del Mar i l’Hospital de l’Esperança han iniciat un projecte de creació de Grups d’Ajuda Mútua (GAM) basats en tecnologies de la informació i la comunicació. El funcionament del grup es basa en l’intercanvi d’experiències sobre la malaltia i el suport emocional entre pacients, guiats de manera continuada per la presencia d’un pacient expert en una xarxa virtual. D’aquesta manera, pacients amb dificultats per desplaçar-se no han de renunciar a aquest tipus de suport, ja que les dinàmiques que es generen en aquesta xarxa no difereixen de les que es poden donar en un Grup d’Ajuda Mutua presencial. 

El projecte RGS és un dels quatre finalistes en la categoria "salut del futur" seleccionat pel Fòrum d'Assessors de Pasion>ie, conjuntament amb els promotors i que competirà en el programa per fomentar l'emprenedoria Pasion>ie. En total van haver 107 candidats entre totes les categories contemplades per la convocatòria .Els projectes finalistes iniciaran un programa per a desenvolupar un Pla de Negoci centrat en la futura possible comercialització. Finalment, hi haurà un projecte guanyador per a cadascuna de les tres categories contemplades en aquesta primera edició de Pasion>ie. El lliurament de premis i els diplomes de finalistes que hagin completat totes les etapes de la competició tindrà lloc el mes de maig del 2012 amb la presència de tots els finalistes i les empreses col·laboradores.

Destacar que en la darrera edició del Campus Party Milenio Movistar, una important trobada tecnològica que es va celebrar el passat octubre, aquest sistema RGS per a la tele-rehabilitació ja va despertar molt d'interès i va guanyar un premi en la categoria d'Innovació i Cooperació.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat