Notícies

1 i 2 de març de 2012 - Notes de Premsa

2a. Reunió Europea de Supermicrocirurgia a Barcelona

2a. Reunió Europea de Supermicrocirurgia a Barcelona

Els hospitals de Sant Pau i el Mar organitzen la 2a. Reunió Europea de Supermicrocirurgia els dies 1 i 2 de març, en què 27 experts mundials posaran en comú els seus coneixements per tal de trobar el tractament quirúrgic òptim per al limfedema.

El Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar ha estat el primer espanyol i un dels tres primers a Europa en desenvolupar les tècniques de Supermicrocirurgia per al tractament del limfedema.

El limfedema és una de les complicacions, amb conseqüències a llarg termini de tipus físic i psicosocial, que pateixen fins un 30 % de les afectades per càncer de mama i fins un 40% dels pacients amb càncers genitourinaris tractats quirúrgicament. 

En aquesta reunió, experts de tot el món posaran en comú en un International Frame Work la seva experiència en tècniques microquirúrgiques, per tal d’unificar criteris diagnòstics i quirúrgics de tractament del limfedema, amb la finalitat de crear una guia internacional sobre aquest tema.

Així doncs, Barcelona es posiciona com a centre internacional del coneixement i convoca la Segona Reunió Europea de Supermicrocirurgia, que tindrà lloc els dies 1 i 2 de març a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, organitzat pel Servei mancomunat de Cirurgia Plàstica de Sant Pau i el Mar.

El Servei de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital del Mar és un dels serveis hospitalaris de tot Europa amb més experiència en microcirurgia, i es troba entre els més destacats de tot el món. Això ha permès que l’equip d’aquest servei realitzi aquestes tècniques microquirúrgiques que es van iniciar a finals de la dècada dels 90 al Japó.

El limfedema és l’acumulació de limfa (líquid del sistema immunitari), principalment en el teixit gras subcutani, causada per una alteració del sistema limfàtic que pot ser d’origen congènit o conseqüència d’una cirurgia oncològica. Es reconeix per una acumulació anormal de proteïnes, edema, inflamació crònica i fibrosi, així com per un augment de pes i la inhabilitació funcional de l’extremitat afectada que es tractava només amb fisioteràpia i rehabilitació, sense un abordatge curatiu definitiu. La microcirurgia desenvolupada en el Servei de Cirurgia Plàstica de Sant Pau i el Mar és l’única que permet reduir d’una forma definitiva l’expressió d’aquesta patologia amb mínimes morbiditat i seqüeles per als pacients.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat