Notícies

30 de setembre de 2011 - Notes de Premsa

Nou portal del Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte de Barcelona

Nou portal del Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte de Barcelona

Programa conjunt dels hospitals del Mar i Clínic

El Programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte (PCCR), coordinat per l'Hospital del Mar i l'Hospital Clínic, ha posat en marxa un nou portal web(http://www.prevenciocolonbcn.org), que vol ser un instrument d’informació, formació i comunicació que fomenti la relació en xarxa alhora que permeti fer un seguiment del dia a dia del Programa a la ciutat de Barcelona.

El nou web s’adreça a dos grans públics principals: els ciutadans i els professionals, sanitaris i farmacèutics, amb seccions dedicades a cada un d’ells:

  • Adreçada als ciutadans: La secció adreçada als ciutadans conté informació bàsica d’interès sobre el càncer de còlon i recte, i sobre què és i com funciona el Programa, a més d’una secció amb les preguntes més freqüents que poden fer-se els ciutadans en relació amb aquesta patologia (símptomes, causes, detecció precoç, tractament,...).
  • Dirigida als professionals: Inclou la guia informativa per a professionals sanitaris, el Pla funcional del Programa, informació sobre els resultats obtinguts, el cronograma de desplegament, així com referències a altres webs d’interès, amb tota l’actualitat emesa per societats científiques, guies europees, i altres.

El web també inclou una secció "Qui Som", amb la informació de contacte i la referent a les diferents institucions que desenvolupen i/o col·laboren en el Programa.

El Programa

El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte té com a objectiu detectar i diagnosticar el més aviat possible els casos de càncer colorectal, de forma que el tractament sigui més fàcil i hi hagi més probabilitats de curació. S’adreça a homes i dones d’entre 50 i 69 anys i consisteix a fer-se, cada dos anys, una prova senzilla i còmoda (es porta a terme al propi domicili) per detectar si les deposicions contenen petites quantitats de sang que no es veuen a simple vista. La detecció precoç del càncer de còlon resulta molt efectiva i econòmicament rendible, ja que la inversió necessària per a la seva implantació es recupera amb escreix a mig termini per l'estalvi en els recursos que s'han de dedicar als tractaments en fases més avançades.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat