Notícies

16 d'agost de 2011 - Informació general

L'edició 2011 de la Marató de TV3 dedicada a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits

L'edició 2011 de la Marató de TV3 dedicada a la regeneració i trasplantament d'òrgans i teixits

El 18 de desembre, La Marató de TV3 arribarà als 20 anys amb un programa dedicat a la regeneració i el trasplantament d’òrgans i teixits. El tema, en plena efervescència en l’àmbit científic, inclou el trasplantament d’òrgans sòlids, com el cor i el pulmó, el trasplantament de teixits, com la còrnia i la pell, i la medicina regenerativa tant en òrgans com en teixits.

En els darrers anys, la recerca en cèl·lules mare i en medicina regenerativa de teixits ha experimentat una veritable revolució i se situa entre els sectors més punters de la tecnologia biomèdica al nostre país. Tanmateix, hi ha molts aspectes en què cal impulsar la recerca per tal de millorar la conservació dels òrgans i teixits a trasplantar, reduir el rebuig, incrementar les possibilitats de supervivència i avançar en noves aplicacions de la medicina regenerativa.

Un any més, La Marató de TV3 desplegarà la seva capacitat d’estimular la sensibilitat i la solidaritat dels ciutadans per recaptar fons que permetin avançar en la recerca biomèdica, en aquest cas perquè les tècniques de regeneració i trasplantament ofereixin teràpies efectives en el tractament d’un ampli grup de malalties.

Serà una Marató transversal, perquè el tema implica diverses especialitats mèdiques i, per tant, implicarà també col·lectius de persones afectades per malalties diferents. I serà també una Marató doblement solidària: la crida a la donació econòmica, que permetrà impulsar la recerca, se sumarà aquesta vegada a la sensibilització sobre la necessitat de disposar d’òrgans procedents de donacions.

No és la primera vegada, però, que La Marató de TV3 centra la seva atenció en els trasplantaments. La primera edició del programa, l’any 1992, va estar dedicada a la leucèmia. L’acció pionera d’aquesta iniciativa va suposar un gran impuls a les donacions de medul·la òssia i va permetre finançar totalment el primer i únic registre oficial de donants de medul·la de l’Estat.

Set anys després, el 1999, La Marató es va centrar específicament en els trasplantaments d’òrgans. Els 4,6 milions d’euros recaptats en aquella edició van impulsar 58 projectes de recerca, fet que va suposar una injecció de recursos decisiva en l’evolució de la investigació biomèdica, com ho demostren les grans fites obtingudes en els procediments i les intervencions quirúrgiques que s’efectuen actualment.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat