Notícies

22 de juny de 2011 - Informació general

Informació sobre l'Expedient de Regulació de l'Ocupació

Informació sobre l'Expedient de Regulació de l'Ocupació

Per tal de donar compliment als objectius del pla de sostenibilitat del sistema de salut, el consell rector del Parc de Salut MAR (PSMAR) va aprovar un ajust pressupostari entorn els 15 milions d’euros.

Per aquest motiu s’han posat en marxa un conjunt de mesures que afecten a l’estructura i a l’organització assistencial. No obstant, i per tal d’arribar a la contenció de la despesa compromesa, la direcció del PSMAR ha proposat al comitè d’empresa negociar un conjunt de mesures de revisió de les condicions laborals. Si aquestes són acceptades es disminuiria substancialment l’impacte en la reducció de llocs de treball, de tal manera que en lloc de plantejar un expedient de regulació de l’ocupació (ERO) que afectés a 194 llocs de treball, es plantejaria un altre alternatiu en el què l’afectació es reduiria al voltant dels 50 llocs de treball.

A tall d’exemple les condicions laborals a negociar amb el comitè d’empresa contempla mesures com:

  • Reduir al 50% una quinzena paga que premia exclusivament l’assistència i la puntualitat a la feina.
  • Reduir 2 dies de les vacances de Nadal i 2 dies de lliure disposició.
  • Deixar de complementar durant els 18 mesos actuals la part de salari que no abona la seguretat social als treballadors en situació de baixa per malaltia.

Si el Comitè d’empresa persisteix en no acceptar la reconsideració temporal de les condicions laborals mencionades, l’ERO es presentarà el proper 30 de juny.

No obstant, la direcció vol deixar constància i fer públic el seu propòsit permanent i obert a continuar amb el procés de negociació. De fet des del mes de març s’està intentant arribar a algun acord amb el comitè d’empresa per tal d’evitar aquesta situació. Fins al 30 de juny encara hi ha temps per negociar i fins i tot, un cop presentat l’ERO, encara resta obert un període de temps per arribar a acords.

En aquest context, i tenint en compte el procés de negociació sectorial que estan desenvolupant la patronal de la xarxa d’hospitals públics (XHUP) i els agents socials, i atesa la nostra condició d’entitat pública, els acords que es puguin adoptar també ens seran d’aplicació, prèvia adaptació al nostre conveni col·lectiu, per la qual cosa es revisaria la necessitat de plantejar l’ERO o es podria ajustar minimitzant l’afectació de llocs de treball.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat