Notícies

3 de maig de 2011 - Informació general

L’Hospital del Mar investiga per a millorar el tractament de l’asma

L’Hospital del Mar investiga per a millorar el tractament de l’asma

En el marc del Dia Mundial de l'Asma

En el marc del dia Mundial de l’Asma, pneumòlegs de l’Hospital del Mar ens expliquen la recerca que estan realitzant, per tal de conèixer millor aquesta malaltia i millorar-ne el seu tractament.

En aquest sentit, estan participant en un estudi a nivell estatal que té com a finalitat millorar el tractament d’aquells pacients que pateixen asma al·lèrgica greu i que no es controlen adequadament amb el tractament habitual. Aquests pacients acostumen a tenir molts símptomes a més de patir crisis d’asma freqüents. Segons els resultats preliminars del tractament amb omalizumab, el fàrmac que actualment està en fase d’estudi, els malalts milloren clínicament a més de reduir fins i tot eliminar completament les crisis que pateixen. Actualment, la feina dels investigadors consisteix en recollir la informació dels pacients tractats i analitzar-ne la seva evolució.

Per altra banda, acaba d’iniciar-se la fase III d’un estudi epidemiològic, el European Community Respiratory Health Study (ECRHS), liderat pel Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) en el que hi col·laboren també els Pneumòlegs de l’Hospital del Mar. Aquest estudi fa uns 20 anys que està seguint una cohort de pacients asmàtics i grups control i ha proporcionat i continua proporcionant resultats molt importants sobre la prevalença i els factors de risc de l'asma.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat