Notícies

18 d'abril de 2011 - Informació general

104 projectes sobre lesions medul·lars i cerebrals adquirides opten a finançament de La Marató

104 projectes sobre lesions medul·lars i cerebrals adquirides opten a finançament de La Marató

Una rigorosa avaluació internacional determinarà quins projectes es finançaran amb els fons recaptats a la darrera edició de La Marató

La convocatòria d'ajuts a la recerca de la Fundació La Marató de TV3 s'ha tancat amb 104 projectes presentats.

65 dels projectes presentats són unitaris, és a dir, es desenvoluparan en un únic centre de recerca, i 39 són coordinats, fet que implicarà el treball en xarxa dels centres de recerca catalans amb d'altres institucions d'àmbit espanyol o internacional. Per àrees de recerca, 41 treballs corresponen a recerca bàsica, 38 a clínica, 4 a epidemiològica i 21 a combinacions de les diferents tipologies.

Dels 39 projectes coordinats per centres catalans, destaquen els 9 subprojectes presentats per institucions de recerca internacionals (Estats Units, França, Uruguai, Irlanda, Suïssa, Itàlia, Àustria i Regne Unit) i els 13 procedents de centres de l'Estat espanyol.

Un cop registrats i revisats per la Fundació, els projectes seran lliurats a l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut (AIAQS), del Departament de Salut, que en gestionarà el procés d'avaluació.

Experts en lesions medul·lars i cerebrals adquirides d'àmbit internacional revisaran els projectes seguint un procediment per consemblants (peer review), que en garanteix el ple rigor i transparència. Els treballs que resultin més ben valorats d'aquesta avaluació, atenent a la seva rellevància, qualitat, rigor metodològic i aplicabilitat, seran finançats amb els fons obtinguts en La Marató 2010, que aquest any ha recaptat 8,7 milions d'euros, la xifra més alta registrada en la història del programa.

El novembre del 2011 se celebrarà un acte de públic on es donaran a conèixer quins projectes seran sufragats. Els investigadors guardonats treballaran per dissenyar nous tractaments i teràpies per tractar les lesions medul·lars i cerebrals en un període de tres anys, durant els quals la Fundació i l'AIAQS faran un exhaustiu control econòmic i científic dels projectes finançats. Finalment, l'any 2016, s'exposaran públicament els resultats obtinguts en aquests projectes en un simposi organitzat per la Fundació.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat