Notícies

18 d'abril de 2011 - Informació general

Ampliació de l'Hospital del Mar: nota d'aclariment

Ampliació de l'Hospital del Mar: nota d'aclariment

Davant les notícies aparegudes darrerament en premsa, relatives a l'aturada de les obres de la primera fase de l'ampliació de l'Hospital del Mar, convé puntualitzar el següent:

1. La sol·licitud de la dotació pressupostària necessària (44 milions d'euros) va ser tramesa pel Departament de Salut al Departament d'Economia de la Generalitat, el dia 7 d'octubre de 2010.

2. El dia 19 d'abril de 2010, Salut havia sol·licitat a Economia 60 Milions d'euros per a la segona fase de les obres d'ALTHAIA (Hospital de Manresa)

3. El dia 11 de novembre de 2010, Salut va sol·licitar 78,6 Milions d'euros addicionals a Economia, per a les obres del nou Hospital de Reus (El cost d'inverisió més els interessos de les obres d'aquest hospital ha pujat a 247 milions d'euros).

4. El govern de la Generalitat, essent Consellera de Salut del mateix, l'Honorable senyora Marina Geli (aleshores Presidenta del Consell Rector del Parc de Salut MAR), va aprovar els 60 milions d'euros per a la Fundació ALTHAIA, el dia 23 de novembre de 2010 i va aprovar els 78,6 milions d'euros per al nou Hospital de Reus, el dia 14 de desembre de 2010. La dotació per a l'Hospital del Mar, a banda de no ser aprovada pel Govern de la Generalitat, ni tan sols va arribar mai al Consell Tècnic de la Generalitat, tràmit previ per entrar a l'ordre del dia del Govern català.

5. Diversos professionals del Parc de Salut MAR van conèixer la voluntat de l'Ajuntament de Barcelona d'aportar/avançar algun import al respecte, cosa que mai es va produir.

6. Quan els metges de l'hospital van saber que no es disposaria dels recursos per continuar les obres, van demanar a través del Director Mèdic, entrevista amb l'Alcalde de la ciutat. A finals de novembre l'Alcalde els hi va donar hora per mitjans de febrer. Amb la parada de les obres el dia 9 de desembre van anul·lar la petició d'entrevista amb el Sr. Alcalde.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat