Notícies

20 de desembre de 2010 - Informació general

Comunicat de l'Hospital del Mar en relació a l'incendi d'aquesta matinada

Comunicat de l'Hospital del Mar en relació a l'incendi d'aquesta matinada

Parc de Salut MAR

Els professionals d'infermeria de l'Hospital del Mar han alertat, aquesta matinada a les 2.55, d'un incendi que ha tingut lloc en una habitació de la cinquena planta de l'Hospital. El foc ha estat apagat amb l'extintor de la planta pels propis professionals amb ajuda de familiars d'altres malalts.

Els professionals sanitaris han evacuat a 13 pacients que es trobaven a les habitacions més properes i que han estat atesos per quadres lleus degut a la inhalació de fum. A hores d'ara ja han tornat a les seves habitacions.

Quan han arribat els Bombers de Barcelona han pogut certificar que l'incendi ja estava extingit i han ventilat els espais afectats.

L'hospital del Mar ha obert una investigació per tal d'aclarir els fets però els primers indicis apunten a que el foc s'ha originat a causa d'una cigarreta que ha encès un malalt i que hauria cremat el matalàs i la roba del llit.

Aquest mateix malalt, de 65 anys, es trobava ingressat per una patologia vascular important i una malaltia isquèmica molt greu que havia comportat múltiples intervencions quirúrgiques i l'amputació d’una cama. El malalt també patia una malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC) molt severa i una insuficiència cardíaca important. El pacient patia tabaquisme crònic.

Aquest pacient ha estat atès al servei d'urgències per inhalació de fum i cremades de segon i tercer grau a diferents parts del cos i a les 7:17 hores del mati ha patit una aturada cardio-respiratòria que ha provocat la seva mort. El cos ha estat traslladat a l'Institut Anatòmic Forense per tal de practicar-li la necròpsia judicial.

La direcció de l'hospital del Mar, vol manifestar el seu agraïment als professionals sanitaris del centre i del SEM; al personal de seguretat i de manteniment així com als familiars que també han col·laborat ja que amb la seva actuació han limitat els danys i al cos de bombers per la ràpida resposta.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat