Notícies

1 de desembre de 2010 - Informació general

Dia Mundial de la Sida 2010

Dia Mundial de la Sida 2010

Sota el lema «Estima’t. Fes-te la prova. Fes servir el preservatiu»

L'1 de desembre se celebra el Dia Mundial de la Sida. El tema principal de la vint-i-tresena edició, que se celebra enguany, ha estat consensuat amb totes les comunitats autònomes de l’Estat espanyol i s’adreça a promoure el diagnòstic precoç del VIH i a prevenir-ne la infecció, sota el lema "Estima’t. Fes-te’n la prova. Fes servir el preservatiu."

El Centre Fòrum ha organitzat una exposició sota el títol "Sida: paisaje interior" de la fotògrafa social Cristina Molina que podreu veure des del 30 de novembre fins al 9 de desembre. L'exposició és una mostra reduïda del reportatge realitzat per Cristina Molina presidenta de l'Associació Ciutadana Anti-Sida de Catalunya (ACASC). El dimecres 1 de desembre a les 15:45 h a la Sala Mestral, es farà un passi audiovisual del reportatge complet amb xerrada col·loqui.

En el marc de la campanya d'accions, s'ha elaborat un comunicat conjunt, al qual s’han adherit un total de 147 entitats, corresponents a diferents institucions, associacions de lluita contra la infecció pel VIH/sida i altres entitats (ràdio, TV, empreses comercials, fundacions, premsa escrita...).

El dia 30 de novembre les 19 hores, a la plaça de Sant Jaume, per iniciativa d'ONUSIDA- "Light for Rights", hi haurà una apagada i encesa de llums de l’Ajuntament de Barcelona i del Palau de la Generalitat on hi penjaran els llaços vermells de la sida a les façanes amb lectura del manifest per part de la Consellera de Salut en funcions, Marina Geli.

El Departament de Salut ha enviat una nota de premsa en la que es confirma la tendència a l’estabilitat en el nombre de nous diagnòstics de la infecció. En els darrers anys, es detecta un increment de la infecció per relacions sexuals no protegides entre homes i en la població nouvinguda. El retard en el diagnòstic és més important en homes heterosexuals majors de 44 anys.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat