Notícies

1 de desembre de 2010 - Informació general

Presentació del llibre "Comunicació metge-malalt. Reflexions per un canvi de model"

Presentació del llibre

L'autor és Antoni Gelabert en col·laboració amb Biel Fortuny

El proper 1 de desembre, a les 19:30h es farà la presentació del llibre Comunicació metge-malalt. Reflexions per un canvi de model  a la Sala d’Actes del Col·legi de Metges de Barcelona (C/ Bonanova 47). L'autor de l'obra és Antoni Gelabert, en col·laboració amb Biel Fortuny. La presentació del llibre anirà a càrrec del Dr. Miquel Vilardell, President del Col·legi de Metges de Barcelona, i el Dr. Josep Santacreu, Director General de la mútua DKV.

En aquest llibre, el Dr. Antoni Gelabert reflexiona sobre la relació professional del metge amb el pacient, i manifesta obertament que «sovint ens fixem més en la malaltia que en el malalt, és a dir, ens oblidem de l’ésser humà». Escoltar i parlar és l’acte fonamental de la relació entre el metge i el malalt, motiu pel qual l’autor aprofundeix sobre les habilitats de comunicació i els aspectes psicològics que el metge ha de conèixer per afrontar una situació on el malalt ha d’acceptar la malaltia, conviure amb ella i integrar-la a la seva vida.

Antoni Gelabert reivindica la confiança entre el metge i el malalt, tema d’actualitat permanent, però sota una nova visió fonamentada en una millor comunicació que sempre ha de ser franca i bidireccional. Per aquest motiu proposa formar més i millor els professionals des de les facultats de Medicina en aquesta disciplina, perquè cada dia els pacients estan millor i més informats, de manera que cal reclamar un nou rol en l’assistència sanitària.

Aquest llibre també dedica un espai a la visió de la relació metge-malalt des de la perspectiva de la gestió de la sanitat. En aquest apartat, el doctor Biel Fortuny exposa els eixos principals de l’activitat clínica i els avenços en l’establiment d’una atenció sanitària centrada en els pacients.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat