Notícies

17 de novembre de 2005 - Notes de Premsa

Nou servei de prevenció i atenció sanitària personalitzada pel cos de Bombers de Barcelona

El regidor Jordi Hereu i el conseller delegat de l'IMAS signen un acord que segueix la línia dels que ja tenen en funcionament altres col·lectius professionals

El Cos de Bombers de Barcelona i l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària (IMAS) han signat aquest matí un acord per la creació d'un nou servei d'atenció per als bombers de Barcelona, seguint la línia dels que alguns sectors professionals com metges, infermers, cossos de seguretat, etc., ja tenen en funcionament.

El servei, que prestarà l'Institut d'Atenció Psiquiàtrica de l'IMAS, consistirà en oferir programes preventius de formació psicològica a bombers sobre estratègies per fer front a situacions de risc, així com també la cura de quadres específics com estrés postraumàtic i d'altres trastorns derivats.

 

La signatura del conveni ha anat a càrrec del regidor de Seguretat i Mobilitat, Jordi Hereu, i del conseller delegat de l'IMAS, Jordi Varela. Aquest acord ratifica l'orientació de l'Ajuntament de desenvolupar la nova cultura de creació de serveis d'atenció personalitzada per a col·lectius professionals que han d'afrontar situacions de responsabilitat i risc especials.

 

30 nous bombers

D'altra banda, Jordi Hereu i els responsables del cos de Bombers de Barcelona han donat la benvinguda avui als 30 nous membres que s'incorporen al cos. Els joves, que corresponen a la promoció 2005, inicien la setmana vinent el curs de dos mesos a l'Escola de Bombers i Seguretat Civil de Catalunya, a Mollet, i posteriorment relitzaran la fase d'adaptació i de pràctiques durant sis mesos en els parcs de Bombers de la ciutat.

 

L'any passat, Bombers de Barcelona va incorporar 30 membres nous, i durant els anys 2006 i 2007 es convocaran 30 noves places anuals més. En total, seran 120 places, que se sumaran als 60 nous bombers que es van incorporar durant el mandat anterior (2000-2003).

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat