Notícies

17 de novembre de 2005 - Notes de Premsa

L'IMAS formarà en oftalmologia un metge moçambicà, que es convertirà en el quart oftalmòleg local en un país de 18 milions d'habitants

José Ignacio Cuervo, Diana Garrigosa i Rafael Ribó han signat un conveni de col.laboració

L'Institut Municipal d'Assistència Sanitària de l'Ajuntament de Barcelona, el Memorial Cristobal Garrigosa i la Fundació Ulls del Món han signat, avui, 17 de novembre de 2005, a l'Hospital del Mar, un conveni de col·laboració per a la formació a Barcelona, en l'especialitat d'oftalmologia, de metges que provinguin dels països pobres on actua la Fundació Ulls del Món.

El primer beneficiari d'aquest conveni serà el moçambicà, Dr. Abel Dos Santos Polaze, que està previst que es desplaci a Barcelona a principis de l'any 2006 i participi en diferents períodes de formació a l'Hospital de l'Esperança de Barcelona.

 

El Ministeri de Salut de Moçambic s'ha compromès a convalidar els estudis d'especialització que rebi el becari a Barcelona i integrar-lo en el Servei Nacional d'Oftalmologia, composat actualment per tres professionals autòctons i 11 d'altres països, que treballen, majoritàriament, a l'Hospital Central de Maputo, la capital del país.

 

A Moçambic la majoria de la població viu en un entorn de pobresa i més de mig milió de persones pateixen deficiències visuals causades per patologies de còrnia, glaucoma, tracoma, etc. La Fundació Ulls del Món col·labora, des de l'any 2002, amb el Ministeri moçambicà per tal de millorar la salut ocular de la població i prevenir i combatre les principals patologies causants de la ceguesa evitable.

 

En el marc del conveni de col·laboració, la Fundació Ulls del Món atorgarà una ajuda econòmica per a l'estança del becari a Barcelona, mentre que l'Institut Municipal d'Assistència i el Memorial Cristobal Garrigosa n'assumiran la formació, en l'especialitat d'oftalmologia.

 

A l'acte de signatura del conveni han assistit el president de la Fundació Ulls del Món, Rafael Ribó i la directora general, Núria Ramon, el president del consell d'administració de l'IMAS, José Ignacio Cuervo i el gerent, Jordi Varela, així com la presidenta del Memorial Cristobal Garrigosa, Diana Garrigosa, a més de la directora del Servei Nacional d'Oftalmologia de Moçambic, Dra. Yolanda Zambujo.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat