Notícies

2 de novembre de 2010 - Informació general

Presentació del LLibre Blanc d'Oncologia Radioteràpica

Presentació del LLibre Blanc d'Oncologia Radioteràpica

En l'acte va participar el Dr. Manel Algara, cap del servei d'Oncologia Radioteràpica del PSMAR i president de la Societat Catalano-Balear d'Oncologia

El passat 25 d'Octubre es va celebrar una sessió extraordinària a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya, convocada per la Societat Catalano-Balear d'Oncologia, amb l'objectiu d'analitzar la situació actual i la tendència de l'oncologia radioteràpica, tant a Catalunya com a la resta d'Espanya. Manel Algara, cap del servei d'Oncologia Radioteràpica del PSMAR i president de la Societat Catalano-Balear d'Oncologia, va participar en l'acte en el qual es va presentar el Llibre Blanc d'Oncologia Radioteràpica, un exhaustiu treball elaborat per un equip d'especialistes amb el suport oficial de la Societat Espanyola d'Oncologia Radioteràpica (SEOR).

El Llibre Blanc d'Oncologia Radioteràpica és una anàlisi de les necessitats i recursos de l'oncologia radioteràpica, així com de la situació del càncer a Espanya i les seves estratègies de futur. A més, el llibre precisa temes d'importància en aquest camp, com la docència, gestió clínica, gestió de qualitat i recerca.

Per la seva banda, el Dr. Manuel Algara va parlar de l'Oncologia Radioteràpica a Catalunya. Segons el Dr. Algara a Catalunya s'ha aconseguit arribar gairebé a 5 unitats per milió d'aquest tractament, gràcies als esforços realitzats per part de les autoritats sanitàries en l'última dècada. Aquesta situació permet iniciar els tractaments amb un temps d'espera acceptable. El Dr. Manuel Algara també va apuntar que el Llibre Blanc d'Oncologia Radioteràpica posa de manifest la necessitat de continuar amb l'esforç inversor en radioteràpia, centrat en la millora de la tecnologia en tots els serveis d'oncologia radioteràpica de Catalunya. Per exemple, únicament 4 dels 11 centres disposen d'unitats amb tecnologia d'imatge guiada, que hauria d'estendre's a la resta de centres en els propers anys, segons es vagin renovant els equips. Per això, les opcions de millora actuals van en la línia d'un repartiment de la tecnologia més actual per tot el territori i que el recanvi dels equips ha d'efectuar-se abans dels 15 anys, perquè el seu funcionament sigui òptim.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat