Notícies

Del 14 al 16 i del 16 al 18 de novembre de 2005 - Notes de Premsa

"La infecció hospitalària a les aules"

L'Hospital del Mar organitza el "VI Curso sobre Epidemiología de la Infección Hospitalaria" que es divideix en dos cursos: "Sistemes de vigilància" i "Mètodes de recerca en la infecció hospitalària".

Aquests dos cursos són teoricopràctics, organitzats en classes i tallers, i tenen com a professor convidat el Dr. Juan Alonso-Echanove, actual director de la División de Epidemiologia del Departamento de Salud de Puerto Rico

La segona quinzena de novembre, l'Hospital del Mar organitzarà la sisena edició del Curs sobre Epidemiologia de la Infecció Hospitalària. Aquest curs s'estructura en dues parts: la primera, sobre els sistemes de vigilància de la infecció hospitalària i la segona, sobre mètodes de recerca en la infecció hospitalària.

 

Aquest curs està dirigit per la Sra. Teresa Pi-Sunyer, Coordinadora del Programa d'Infeccions de l'IMAS, i està coordinat pel Dr. José Mª Garcés, Cap de Secció de Medicina Interna i Malalties Infeccioses de l'IMAS i pel Dr. Santiago Grau, Cap de Secció de Farmàcia de l'IMAS.

 

Aquests dos cursos són teoricopràctics, organitzats en classes i tallers, i tenen com a professor convidat el Dr. Juan Alonso-Echanove, actual director de la División de Epidemiologia del Departamento de Salud de Puerto Rico. Entre els seus objectius específics destaca la descripció de les diferències entre vigilància epidemiològica i investigació clínica en infeccions hospitalàries.

 

El "VI Curso sobre Epidemiología de la Infección Hospitalaria: Sistemas de Vigilancia de la infección hospitalaria", té tres objectius principals: revisar els conceptes bàsics de disseny, interpretació i disseminació de resultats dels sistemes de vigilància des de la perspectiva dels Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Revisar diferents estratègies de vigilància epidemiològica de la infecció hospitalària i la seva eficàcia com a a eina pel control i la prevenció d'infeccions i crear un fòrum de discussió constructiu on els alumnes puguin presentar problemes i projectes en relació als sistemes de vigilància en els seus hospitals.

 

Els sistemes de vigilància permeten recollir les dades per tal de millorar l'assistència i poder identificar els factors de risc. En aquest curs s'intenta donar als clínics les eines suficients per tal de poder aplicar una correcte vigilància de la infecció hospitalària.

 

El "VI Curso sobre Epidemiología de la Infección Hospitalaria: Métodos de Investigación de la infección hospitalaria", té com a objectius principals: revisar els conceptes bàsics de la investigació epidemiològica des de la perspectiva dels CDC i la seva aplicació a la infecció hospitalària. Ampliar el coneixement dels estudis epidemiològics observacionals i la disseminació de resultats científics. Crear un fòrum de discussió constructiu on els alumnes puguin presentar problemes i projectes en relació a estudis d'investigació en els quals han participat.

 

Aquest curs està dirigit a totes aquelles persones que es responsabilitzen o participen de forma activa en la vigilància epidemiològica de la infecció hospitalària, ja sigui a través de la Comissió d'Infeccions, de Programes de Control de les Infeccions o de Serveis de Malalties Infeccioses o de Medicina Preventiva, infermers, infectòlegs, microbiòlegs,...

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat