Notícies

14 de juliol de 2010 - Informació general

El servei de cirurgia plàstica posa en marxa la reconstrucció mamaria amb tècnica micro-quirúrgica a l’hospital del Mar

El servei de cirurgia plàstica posa en marxa la reconstrucció mamaria amb tècnica micro-quirúrgica a l’hospital del Mar

Aquesta iniciativa permet millorar el servei a les dones amb càncer de mama ateses als nostres centres

El Dr. José Ramón Larrañaga, metge adjunt del servei mancomunat de Cirurgia Plàstica, ha realitzat amb èxit una reconstrucció mamària amb tècnica micro-quirúrgica. La tècnica, coneguda com DIEP (Deep Inferior Epigastric Perforator) permet realitzar la reconstrucció mamària utilitzant l'excés de pell i del greix abdominal de la pacient, per ser més similars al teixit de la mama. Aquesta tècnica s'aplica en la reconstrucció immediata de la mama, en el moment de la mastectomia, d’aquelles pacients en què està indicada, sense destruir cap múscul, sense necessitat de col·locar malles sintètiques de reforç i sense utilitzar implants mamaris. La nova mama evoluciona de forma simètrica a l'altra mama.

Aquest tipus de reconstrucció es realitza només en alguns hospitals terciaris de l'Estat com Sant Pau, Bellvitge, La Paz i Virgen del Rocio, ja que es tracta d'una tècnica complexa que necessita d'una corva d’aprenentatge llarga i de recursos hospitalaris importants.

El Dr. Jaume Masià, cap del servei mancomunat de Cirurgia Plàstica, va introduir aquesta tècnica a Espanya l'any 1999 i actualment presenta una de les sèries més importants, tant a nivell nacional com internacional.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat