Notícies

7 de juliol de 2010 - Notes de Premsa

El professor Riccardo Dalla-Favera, reconegut expert mundial en limfomes, visita l'Hospital del Mar

El professor Riccardo Dalla-Favera, reconegut expert mundial en limfomes, visita l'Hospital del Mar

És el descobridor de la majoria dels gens i mecanismes del sistema immunològic que porten a desenvolupar els limfomes, concretament els de cèl·lules B, els més freqüents entre la població

Amb la conferència “From lymphoma clinics to lymphoma genes and perhaps back”, del Profesor Dalla-Favera l’hospital del Mar commemora les conferències que Sir Alexander Fleming pronuncià el juliol de 1948 en la seva visita a l'Hospital del Mar per inaugurar l’IMIM, el primer institut de recerca de l’Estat Espanyol.

L’Hospital del Mar va ser el primer del nostre país a dotar-se d’un Centre de Recerca situat en un edifici annex dissenyat de manera específica per aquest propòsit. L’Institut de Recerca de l’Hospital del Mar va inaugurar-se el juliol de 1948, amb una sèrie de conferències impartides per Sir Alexander Fleming que l’any 1945 havia rebut el Premi Nobel de Medicina pel descobriment de la penicil·lina. La creació d’aquest Institut va significar una declaració d’intencions: posar la recerca al servei de la salut. Amb la conferencia del Professor Dalla-Favera, patrocinada per AMGEN, l’hospital del Mar inicia un cicle de conferències amb personatges rellevants de l’àmbit de la biomedicina.

Riccardo Dalla-Favera

El Professor Riccardo Dalla-Favera va nèixer el 1954 a Itàlia. Actualment és el Director del Herbert Irving Comprehensive Cancer Center i de l’Institute for Cancer Genetics a la Universitat de Columbia, Nova York, així com Professor de Patologia i de Genètica i Desenvolupament a la mateixa universitat, on a més ostenta la Joanne and Percy Uris Chair of Clinical Medicine.

El Prof. Dalla-Favera és autor de més de 250 publicacions, co-editor de diversos llibres sobre neoplàsies hematològiques i ha estat investigador principal de nombroses beques del National Cancer Institute. Un dels genetistes i investigadors sobre limfoma més importants del món, el Dr. Dalla-Favera ha estat el descobridor del paper de la majoria dels gens responsables del desenvolupament dels limfomes de cèl·lules B, en especial c-myc i BCL6.

La recerca del Dr. Dalla-Favera té un caire tant bàsic com traslacional. El seu principal interès es centra en els mecanismes moleculars de limfomagènesi i en l’aplicació d’aquests coneixements al tractament dels malalts.

El Prof. Dalla-Favera ha estat guardonat amb múltiples premis nacionals, incloent el “Stohlman Award” de la Leukemia Society of America, dos premis MERIT dels National Institutes of Health i el “William Dameshek Prize for Outstanding Contributions to Hematology”, atorgat per l’American Society of Hematology. En l’actualitat és l’investigador principal de l’Specialized Center for Research on Lymphoma, que està subvencionat per la Leukemia & Lymphoma Society per tal d’aplicar fàrmacs experimentals contra els limfomes en assajos clínics.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat