Notícies

21 de juny de 2010 - Informació general

Millores en el programa de formació d'especialistes

Millores en el programa de formació d'especialistes

Els hospitals del Parc de Salut MAR ocupen el 3er lloc en l’ordre de preferència

En els darrers anys s’ha produït un creixement important en la formació especialitzada en els hospitals del Parc de Salut MAR (PSMAR). L’acreditació de noves places de residents i el nomenament de nous tutors, ha suposat que a desembre de 2009, 230 especialistes s’estaven formant al PSMAR, amb la implicació directa de més de 70 tutors d’un total de 40 especialitats.

Pel que fa al nivell d’atracció dels hospitals del Parc, algunes dades ens mostren una destacable millora. En aquest sentit i a títol d’exemple, el nº d’ordre més en l’examen MIR del resident incorporat a l’any 2007 va ser el 213 mentre que aquest any ha estat el 58.

Així mateix, és rellevant l’evolució experimentada en l’ordre de prioritat i preferència dels nostres hospitals en l’elecció per part dels futurs metges especialistes. Així doncs, si l’any 2007 el promig de preferència situava als nostres hospitals en el 9.6 lloc, aquest any aquest promig ens col·loca en el 4.3 lloc i en el 3.2 si valorem, la primera plaça ofertada per cada especialitat. Aquestes dades es refereixen a la demarcació de Barcelona i província.

També s’ha observat una millora en el nombre d’especialitats escollides com a primera, segona o tercera opció. L’ any 2007 van ser 13 els serveis situats en aquest rang, mentre que enguany han estat 20 les especialitats triades entre les primeres opcions.

Entrant al detall, les especialitats escollides com a primera opció a Barcelona i província, han estat: Anàlisis clínics, COT, Dermatologia, Geriatria, Medicina física i rehabilitació i Neurofisiologia.

Les especialitats escollides com a segona opció han estat: Anatomia Patològica, Digestiu, Endocrinologia, Geriatria, Nefrologia i Psiquiatria

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat