Notícies

25 de maig de 2010 - Informació general

Crònica de la VI Jornada del Dia Internacional de la Infermera

Crònica de la VI Jornada del Dia Internacional de la Infermera

Sota el lema: "Cronicitat, cura i autonomia. La infermera gestora de la complexitat del malalt crònic"

L’Escola Universitària d'Infermeria del Mar va celebrar el dia 12 de maig del 2010 la VI Jornada del Dia Internacional de la Infermera. El Consell Internacional d’Infermeres ha proposat pel 2010 el tema “Servir a la comunitat i garantir-ne la qualitat: les infermeres a l’avantguarda de les cures de les malalties cròniques” (CIE, 2010). En relació a aquest, el lema de la nostra Jornada ha estat: “Cronicitat, cura i autonomia. La infermera gestora de la complexitat del malalt crònic”.

L’acte va ser inagurat per l’Elena Brunat, Directora d’infermeria del Parc de Salut Mar, Jaume Raventós, Conseller Delegat del Parc de Salut Mar, i Olga Ortega, Directora de l’EUI Mar. A continuació va tenir lloc la conferència inaugural a càrrec del periodista i escriptor Joan Barril Cuixart que sota el títol “El timbre que tinc damunt el llit” va presentar una visió de la infermera des de fora de la professió. Va tancar la seva exposició presentant-nos un decàleg d’allò que a ell no li agradaria experienciar com a persona malalta.

La conferència de cloenda ha estat a càrrec de la Sra. Anna Cruspinera Pallàs sota el títol “Quan la malaltia ens posa a l’altre costat”. Va compartir amb els assistents la seva experiència viscuda des de una doble mirada: com a malalta crònica i com a infermera. El seu testimoni carregat d’emotivitat, les seves reflexions al voltant del sofriment físic, psíquic i emocional, la seva descoberta d’una nova realitat, i el seu aprenentatge per un nou camí que li ha permès trobar un nou sentit a la vida, va fer reflexionar als assistents de la relació professional que les infermeres estableixen amb els malalts. Va manifestar la necessitat personal, mentre li aplicaven diverses teràpies, de tenir espais de temps per a ella mateixa, que deixar de fer és tan bo com fer.Per últim, va recordar que no oblidem mai que en el nostre desenvolupament com a infermeres són importants el senti comú, la creativitat i el sentit de l’humor.

La presentació de treballs per part de professionals del Parc de Salut Mar i de l’EUI Mar es va realitzar en dues taules. Van presentar-se: vuit comunicacions i tres pòsters, de l’Hospital del Mar, el CAP Barceloneta, SAP Litoral i l’EUI Mar, per part d’infermeres, auxiliars i estudiants.

Va finalitzar-se l’acte amb el lliurament de premis al millor treball de professionals i al millor presentat per estudiants.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat