Notícies

19 de març de 2010 - Informació general

Participació destacada del Parc de Salut MAR en el congrès mundial d'e-Health

Participació destacada del Parc de Salut MAR en el congrès mundial d'e-Health

Es van presentar els projectes RehabiTIC i la plataforma Colabora, i es va oferir una visita a l'Hospital del Mar

Aquests dies Barcelona ha acollit l'eHealth week 2010, l'esdeveniment europeu cabdal d'enguany del sector de les TIC en l'àmbit de la salut. El congrès, celebrat al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) del Fòrum, va aplegar prop de 3.500 assistents d'arreu del món, 120 ponents de rellevància internacional, i més de 95 empreses del sector.

El Parc de Salut MAR va tenir presència amb dos actes importats de l'esdeveniment. D'una banda, la Dra. Sonia Segura, metgessa adjunta del servei de dermatologia i el Dr. Josep Muniesa, la Dra. Mª Fernanda Rojas i la Sra. Mercè Piqueras, del servei de medicina física i rehabilitació, van presentar dos dels projectes més rellevants que s'estan desenvolupant en l'àrea de les noves tecnologies de la informació i comunicació a la nostra Institució: el projecte RehabiTIC i la plataforma Colabora en l'àmbit de la Teledermatologia.

El projecte RehabiTIC: Rehabilitació de malalts amb pròtesi de genoll.

· Plans de rehabilitació personalitzats al domicili i control dels resultats pel fisioterapeuta tant en temps real com de forma asíncrona.

· Disseny de genolleres amb sensors i acceleròmetres connectats amb els dispositius tàctils que capten l'evolució del progrés del pacient.

· Tecnologies basades en dispositius biomètrics, xarxes de comunicacions, sistemes d'educació a distància, videoconferència i WiFi.

La plataforma Colabora: Hospital i Primària compartint informació mèdica en temps real. Teledermatologia, Teleneurofisiologia, Telecardiologia.

· Sessions clíniques virtuals, teleformació, teleconsultes i sales multi-xat.

· Accés a la història clínica electrònica i imatges mèdiques d'alta resolució compartides.

· Moltivideoconferència des de PC, vídeo telèfon, mòbil 3G i PDS.

· Disseny d'eines per a la priorització de pacients, per a la millora i suport de la qualitat diagnòstica i per a facilitar interconsultes.

D'altre banda, una delegació de congressistes d'arreu del món, van participar en una visita a l'Hospital del Mar per tal de coneixer les estacions de treball mèdic i d'infermeria . La Dra. Sònia Ruiz del servei de cardiologia i el Sr. Carlos Gómez de l'àrea de qualitat d'infermeria van presentar l'IMASIS als assistents que varen mostrar-se molt interssats en la nostra experiencia i van expressar la seva felicitació per l'avançat desenvolupament del nostre sistema d'informació clínic. En el mateix acte el Dr. Ferran Sanz va presentar el programa Integrative biomedical informatics, del qual n'és el director.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat