Notícies

4 i 5 de març de 2010 - Notes de Premsa

El servei de Cirurgia Plàstica mancomunat dels hospitals del Mar i Sant Pau pioner a l'Estat Espanyol i un dels tres primers a Europa en desenvolupar les tècniques de supramicrocirurgia per al tractament del limfedema

El servei de Cirurgia Plàstica mancomunat dels hospitals del Mar i Sant Pau pioner a l'Estat Espanyol i un dels tres primers a Europa en desenvolupar les tècniques de supramicrocirurgia per al tractament del limfedema

El servei organitza la Primera Reunió Europea sobre supramicrocirurgia els dies 4 i 5 de març

El servei de Cirurgia Plàstica mancomunat dels hospitals del Mar i Sant Pau ha estat el primer servei Espanyol i un dels tres primers a Europa en desenvolupar les tècniques de supramicrocirurgia per al tractament del limfedema. Aquesta és una de les complicacions que pateixen entre el 10 i el 20 % de les afectades per càncer de mama i representa uns 1.500 casos nous a l’any, amb conseqüències a llarg termini de tipus físic i psicosocial. La Primera Reunió Europea en supramicrocirurgia tindrà lloc a Sant Pau els dies 4 i 5 de març, per posar en comú aquestes tècniques amb d’altres cirurgians plàstics de tot el continent.

El limfedema és l’acumulació de limfa (líquid del sistema immunitari), principalment en el teixit greixós subcutani, causada per una alteració del sistema limfàtic que pot ser d’origen congènit o secundari a una cirurgia oncològica. Es reconeix per una aglomeració anormal de proteïnes de teixit excessives, edema, inflamació crònica i fibrosi, així com per un augment de pes i la no funcionalitat de l’extremitat afectada. Fins al moment es tractava amb fisioteràpia i rehabilitació sense poder oferir un tractament curatiu. La tècnica microquirúrgica desenvolupada en el servei de Cirurgia Plàstica de Sant Pau i el Mar és l’ única que permet reduir d’una forma definitiva l’expressió d’aquesta patologia amb una mínima morbiditat i seqüeles pels pacients.

El Servei de Cirurgia Plàstica dels hospitals del Mar i Santa Creu i Sant Pau és un dels serveis hospitalaris de tota Europa amb més experiència en microcirurgia i es troba entre els més destacats de tot el món. Això ha permès que l’equip d’aquest servei pugui realitzar aquestes tècniques que es van iniciar a finals de la dècada dels 90 al Japó.

Així doncs, Barcelona es posiciona com a centre internacional del coneixement i convoca la Primera Reunió Europea sobre supramicrocirurgia que tindrà lloc els dies 4 i 5 de març a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, organitzat per servei de Plàstica mancomunat de Sant Pau i el Mar.

En aquesta reunió els especialistes del servei de Plàstica de Sant Pau i el Mar posaran en comú la seva experiència en tècniques microquirúrgiques per tal que altres especialistes puguin accedir a aquests coneixements. A la reunió també intervindran els principals especialistes internacionals en aquestes tècniques vinguts principalment del Japó, França, Corea i Finlàndia.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat