Notícies

4 de juliol de 2005 - Notes de Premsa

La UAB, l'IMAS i Menarini creen una Càtedra de Recerca i Docència en Dolor

La UAB, l'IMAS i Menarini creen una Càtedra de Recerca i Docència en Dolor El passat divendres quatre de juliol es va signar el conveni per a la creació de la Càtedra UAB-IMAS-Menarini de Recerca i Docència en Dolor, la qual buscarà potenciar la recerca en el camp del dolor, al mateix temps que es promourà un Màster de postgrau basat en la fisiopatologia i el tractament.

La càtedra serà dirigida per la doctora Margarita Puig, qui va dir que la seva creació cobreix una necessitat patent a Espanya de formació en dolor, ja que "ni a la Facultat de Medicina ni tampoc durant la docència MIR s'imparteix docència específica en tractament del dolor". Per això, l'activitat docent de la Càtedra es centrarà en un programa de postgrau de dos anys estructurat en mòduls independents, presencials i a distància, que donaran crèdits universitaris i de formació mèdica continuada.

 

Com extensió del programa de Màster, s'oferirà la possibilitat d'ampliar la formació en recerca (clínica o bàsica) i d'obtenir el grau de Doctor. La primera edició del Màster començarà al 2006, i participaran més de 60 professors del nostre país i de l'estranger. El conveni, al qual el Grupo Menarini hi destinarà un milió d'euros, serà vigent fins finals del 2009.

 

Els firmants de l'acord van ser el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Lluís Ferrer, el gerent de l'Institut Municipal d'Assistència Sanitària de Barcelona (IMAS), Jordi Varela i el conseller delegat de Laboratorios Menarini, Joan Puig.

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat