Notícies

3 de novembre - Notes de Premsa

Els hospitals del Mar, de la Santa Creu i Sant Pau, i Mútua de Terrassa crearan el Servei de Cirurgia Toràcica més gran de Catalunya

Els hospitals del Mar, de la Santa Creu i Sant Pau, i Mútua de Terrassa crearan el Servei de Cirurgia Toràcica més gran de Catalunya

El nou servei que coordinaran els tres hospitals donarà servei a gairebé 2 milions d’habitants

L’objectiu de les tres institucions és oferir el millor servei a les seves poblacions de referència, i molt especialment, pel que fa al tractament del càncer de pulmó. Aquest càncer és la patologia més prevalent en la qual la cirurgia és clau per a un bon tractament de la malaltia i concentrar número de casos afavoreix millors resultats El nou servei estarà dirigit pel Dr. Josep Belda i l’àmbit territorial d’actuació comprendrà tota la zona del Vallès, l’àrea de referència dels hospitals del Mar i Sant Pau i d’altres zones del nord de Catalunya i Andorra.

L’assistència sistemàtica als comitès de càncer de pulmó dels respectius hospitals, és avui una eina clínica essencial per abordar els casos de càncer de pulmó. L’únic apropament possible en l’actualitat a aquest càncer és multidisciplinari. La discussió científica rigorosa, fonamentalment amb oncòlegs, pneumòlegs, patòlegs i radiòlegs i la presentació del resultat del tractament quirúrgic, serà el pal de paller del servei.

El nou projecte representarà un salt endavant per a totes les persones i institucions implicades. El funcionament intern del servei consistirà en la discussió dels pacients operats i ingressats, la visita mèdica, la discussió de les properes intervencions, la discussió de casos procedents de les consultes d’altres especialistes i les sessions de revisió de resultats. Per altra banda, s’intercanviaran els informes de tota l’activitat quirúrgica entre els tres hospitals.

La formació continuada de les persones implicades en els serveis dels tres hospitals es promourà activament. L’assistència, participació i, si s’escau, l’organització de cursos, congressos i d’altres reunions científiques serà fonamental per l’actualització dels coneixements dels professionals implicats en el nou projecte. També serà important la difusió de l’activitat que es realitzi mitjançant publicacions científiques, conferències, ponències, i d’altres fòrums.

Els hospitals de Sant Pau i del Mar, ja tenen experiència en aquest model de provisió de serveis mancomunats i comparteixen, des de l’any 2008, el Servei de Cirurgia Plàstica.

Per la seva banda, l’Hospital Universitari Mútua Terrassa té convenis similars i col·labora activament amb la Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, el Consorci Sanitari de Terrassa, la Fundació Hospital Asil de Granollers i Althaia Xarxa Assistencial de Manresa en diferents tasques assistencials.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat