Notícies

15, 16 i 17 de juny de 2005 - Notes de Premsa

Tècniques, noves i clàssiques, unides pel diagnòstic i tractament més acurat i personalitzat del càncer

L'Hospital del Mar i el MD Anderson Cancer Center, considerat el millor centre pel diagnòstic i tractament del càncer, organitzen un curs de patologia d'interès mundial

El Servei de patologia de l'Hospital del Mar de Barcelona organitza un curs d'actualització en diagnòstic del càncer conjuntament amb MD Anderson Cancer Center (University of Texas). Aquest curs, que es realitza amb el suport de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra, reunirà un professorat d'excepció, doncs el MD Anderson Cancer Center està considerat l'hospital capdavanter en el diagnòstic i tractament del càncer arreu del món, i ha aconseguit comptar amb els patòlegs especialistes de més reconegut prestigi internacional, sempre presents en els fòrums on es redefineixen els criteris de classificació dels tumors.

Més d'un centenar de patòlegs europeus assistiran a les reunions de treball d'aquest curs, l'objectiu de les quals és revisar els criteris fonamentals i els darrers avenços en el diagnòstic patològic dels diferents i més freqüents tipus de càncer. Els últims anys hi ha hagut grans canvis en algunes de les tècniques diagnòstiques. L'ús de tècniques moleculars no ha substituït altres tècniques diagnòstiques clàssiques com la histopatologia, sinó que han sumat forces per poder assolir diagnòstics més complexos, més precisos i més ajustats a les necessitats de cada pacient. Aquestes noves i complexes tècniques diagnòstiques obliguen a una actualització constant i a un establiment de nous protocols terapèutics que permeten realitzar diagnòstics més precisos en aquells casos poc clars, ja sigui en relació a la subvarietat de càncer de la que es tracti, ja sigui en base a la seva evolució o pronòstic. Tumors com el melanoma, tumors del sistema nerviós o determinats càncers de mama, cada dia diagnosticats amb més freqüència, impliquen gran complexitat en el seu diagnòstic per les múltiples varietats i formes en què es poden presentar.

 

L'Hospital MD Anderson Cancer Center (University of Texas), és i ha estat considerat l'hospital oncològic líder als Estats Units, tant en relació als resultats de recerca bàsica i aplicada, com en l'aplicació de tècniques complexes de diagnòstic i en el desenvolupament dels protocols més avançats de tractaments oncològics. En aquest curs es compta amb la presència dels Drs. Ayala, Bruner, Luna, Medeiros, Morán, Prieto, Raymond, Silva i Sneige com a representants d'excepció d'aquesta èlit dels coneixements en patologia oncològica. És el quart any consecutiu que aquest centre, de reconegut prestigi, co-organitza cursos com aquest arreu del món. Aquest cop han escollit Barcelona com escenari i han buscat la col·laboració del Servei de Patologia de l'Hospital del Mar, i no per casualitat.

 

El Servei de Patologia de l'Hospital del Mar, els membres del qual mantenen projectes regulars de col·laboració amb el M.D. Anderson Cancer Center, és centre de referència i dels pioners a Catalunya i a l'estat espanyol, en la implantació i la integració de totes les tècniques diagnòstiques clàssiques de la patologia i, les derivades de la biologia molecular i la citogenètica. Entre les tècniques especials en les que aquest laboratori és capdavanter, destaquen microscòpia electrònica, immunohistoquímica, immunofluorescència, hibridació in situ, citometria de flux, citogenètica convencional, tècniques de pintat cromosòmic, SKY, tècniques moleculars d'última generació, sistemes d'anàlisi automàtic de preparacions, sistemes de preparació i anàlisi de micromatrius de teixits, tècniques de microdissecció cel·lular mitjançant làser, diagnòstics a distància de preparacions histològiques a través d'ordinador a temps real mitjançant sistemes de telemedicina, aplicació de tècniques citològiques en medi líquid, etc. L'Hospital del Mar és per tant, el marc idoni per poder posar aquesta tecnologia a disposició del coneixement més avançat.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat