Notícies

10 de novembre de 2004 - Notes de Premsa

Els gens podrien determinar el risc de fractures en l'osteoporosi

Aquesta és la conclusió principal de l'article publicat al Journal of the American Medical Association (JAMA)

El projecte, iniciat el 2003, està coordinat des de la Universitat de Rotterdam (Holanda) i els únics equips científics del país que hi participen són els de la UB i de l'Hospital del Mar-IMIM (grup liderat pels professors Adolfo Díez i Xavier Nogués).

El risc de fractures en casos d'osteoporosi podria estar determinat per mutacions genètiques. Aquesta és la conclusió principal de l'article publicat al Journal of the American Medical Association (JAMA) i signat per un equip internacional on participen els professors Daniel Grinberg, Susana Balcells i la becària Mariona Bustamante del Departament de Genètica de la UB.

 

L'osteoporosi -la malaltia silenciosa- és una complexa patologia degenerativa que afecta fins un 30% de dones i un 12% d'homes, en especial la població de més edat. A Espanya, hi ha més de 2 milions d'afectats. Provoca una pèrdua de densitat mineral òssia, i està lligada al risc de patir fractures. Està causada per un grup de gens, però també influeixen factors ambientals (nutrició, exercici, etc). Petites variacions - polimorfismes de DNA- en aquests gens són la base del risc individual per desenvolupar la malaltia.

Enllaços relacionats

Compromís social

  • Compromís social
Entitat col·laboradora

© 2006 - 2024 Parc de Salut Mar · Avís Legal i Privacitat de dades | Política de Cookies | Accessibilitat